U Nacionalnom institutu za zdravlje u Americi upravo je održan XV Internacionalni skup o istraživanju magnezijuma, pod nazivom „Magnezijum u zdravlju i bolesti“, gde su predstavljeni pozitivni efekti konzumacije vode bogate magnezijumom.

 

graphicstock

Na simpozijumu su prikazani rezultati kliničke studije realizovane u Nemačkoj, o ovoj mineralnoj vodi iz Srbije, koja je prirodan izvor magnezijuma i čija je konzumacija pokazala pozitivan učinak na kardiovaskularni sistem.

Sprovedena u dva centra u Berlinu, ova studija, uključivala je 50 osoba sa povišenim krvnim pritiskom ili hipertenzijom prvog stepena koji su podeljeni u dve grupe. Jedna grupa je pila Mg Mivelu, a druga placebo vodu u količini od 1L dnevno kroz 8 nedelja.

U grupi koja je konzumirala Mg Mivelu, vodu bogatu magnezijumom došlo je do značajne regulacije krvnog pritiska u odnosu na placebo. Prema proračunima stručnjaka, takva regulacija pritiska od svega nekoliko mmHg, kroz razdoblje od pet godina povezano je sa značajno nižim rizikom od moždanog udara i koronarne bolesti srca.

Ovo istraživanje pokazuje značaj i benefit odgovarajućeg izbora i unosa vode kao sastavnog dela uravnotežene ishrane i zdravog načina života.

Magnezijum je jedan od četiri najzastupljenija minerala u našem organizmu koji je potreban za više od 300 telesnih funkcija. Zatop je veopma važan i dragocen i zato ga treba unositi svakodnevno na optimalnom nivou.

Najviše ga ima u našim kostima i zubima, a nešto manje u mišićima i mekim tkivima.

Našim je stanicama preko potreban za normalno funkcionisanje: one ga koriste za proizvodnju energije i stabilizaciju svojih membrana.

Bez magnezijuma je naš život nezamisliv, a ovo su samo neke od njegovih fantastičnih funkcija:

 pravilan rad nervnog sistema

 opuštanje mišića

 zdrave moždane funkcije

čvrste kosti i zubi vilice

 pravilan srčani ritam

 čišćenje organizma od toksina

 zaštita od taloženja teških metala u mozgu

 kvalitetan san i dobro raspoloženje

Izvor: Zdrava i prava