Ruska tradicionalna narodna medicina nudi pregršt recepata za čišćenje organizma i lečenje pojedinih bolesti. Tako krompir i kefir čiste creva, suve kajsije jetru, a limun i mleko krvne sudove. Celom organizmu pomoći će beli luk koji treba jesti svaki dan tokom dve nedelje.

 

freeimages.com
freeimages.com

Svi ovi saveti sažeti su u knjizi “Božija apoteka – čišćenje organizma”. Ruska medicina preporučuje da je najbolje početi sa čišćenjem želuca i creva. Naime, otrovi i toksini koji se skupljaju u crevima, pored toga što narušavaju rad probavnog sistema, truju ceo organizam.

Upravo zbog toga preporuka je da se svaki dan, tokom jedne do dve nedelje, ujutru i uveče jede jedan čen belog luka. Takođe, obavezno je da u svoju ishranu uvedete mekinje, kašu, sveže povrće i voće. Proteinske proizvode treba jesti odvojeno od proizvoda sa ugljenim hidratima.

KROMPIR I KEFIR ZA CREVA

Čišćenje creva krompirom i kefirom vrlo je efikasno. Jedan dan u nedelji obavezno treba pojesti samo šest manjih pečenih krompira i pola litre kefira.

Ruska medicina preporučuje i čišćenje travama. Potrebno je 10 grama trave ruse i po 20 grama hajdučke trave, kamilice i kantariona. Sve se prelije prokuvanom vodom i dve nedelje pije dve čaše dnevno.

SUVE KAJSIJE ZA JETRU

Za čišćenje jetre suve kajsije su vrlo efikasne. U teglu od jednog litra stavite 10 komada suvih kajsija, prelite sa litrom kuvane vode, pa ostavite da odstoji tokom noći. Sledećeg dana na prazan želudac popite pola čaše napitka.
Ostatak napitka uzmite tokom dana. Ovaj tretman traje najmanje 21 dan, a sve vreme treba da se hranite kao kada postite.

graphicstock
graphicstock

LIMUN ČISTI KRVNE SUDOVE

Čišćenje limunom i mlekom dobro je zbog toga što ne samo da pomaže krvotoku, nego jača, čisti i ozdravljuje srce. Predviđeno je da čišćenje traje dve nedelje. Svakodnevno nam je potrebno tri limuna i jedan litar mleka.

Ujutru, na prazan želudac, popite trećinu litra mleka, a potom sok od jednog limuna. Ponoviti u podne, a zatim pred spavanje. Poželjno je za vreme tretmana hraniti se vegetarijanskom ishranom.

Čišćenje napitkom od krompira je, isto tako, vrlo efikasno. Pripremiti pet oljuštenih krompira, dobro ih oprati i sipati pola litra vode. Kuvati na laganoj vatri 15 minuta, ohladiti dok napitak ne bude topao i procediti. Uzimati pola čaše na pola sata pre jela, tokom dve nedelje, u zavisnosti koliko vam prija.

Pripremila: S. Gavrić