Neke stare mudrosti ne može pobediti ni najnovija tehnologija, zato pročitajte savete baka koji će vam sigurno pomoći u kuvanju! Ovo su saveti naših baka koji štede vreme i novac.

 

Portrait of happy girls and their mother cooking pastry in the kitchen
GraphicStock

1. Da bi keks ostao što duže svež, poslušajte bakin savet i na dno posude stavite malo papira.

2. Ako vam se u slaniku stvaraju grudvice, ubacite nekoliko zrna pirinča, jer će upiti vlagu.

3. Da biste s prstiju skinuli fleke od čišćenja voća (poput višanja), natrljajte ih oguljenim krompirom ili ih operite u sirćetu.

4. Hleb će duže ostati svež ako u kesicu stavite malo celera. Nije poznato zašto hleb ostaje svežiji uz celer, ali ovo provereno deluje.

5. Da bi zelena salata ostala što duže sveža, umotajte je u papirni ubrus, pa je onda stavite u frižider.

6. Ako vam se dogodi da supa, paprikaš ili neko drugo kuvano jelo ima previše masnoće, to možete rešiti kockom leda. Stavite je u supu i masnoća će se okupiti oko nje, pa ćete je lakše izvaditi kašikom.

7. Iako se ne preporučuje da se više puta koristi isto ujle za kuvanje, ponekad nemamo izbora. U tom slučaju u njemu prvo propržite malo đumbira, jer će on pokupiti sve mirise i ukuse od prethodnog kuvanja.

8. Ako vam se događa da mleko postane kiselo pre isteka roka, to možete sprečiti tako što ćete usuti malo soli.

9. Voda koja se prvo prokuva pa ohladi brže će se smrznuti nego voda direktno iz slavine. To je korisna informacija ako imate neko slavlje i ponestane vam leda.

Foto: Unsplash

Dodatni saveti

Belance za bore

Ako vas muče sitne bore oko očiju, nanesite na to područje belance. Kad se osuši, isperite ga hladnom vodom. Tretman ponavljajte redovno i uverićete se da je ovaj prirodni lek protiv bora oko očiju efikasan. Baš tako su se negovale naše bake.

Nije svaki trend obavezan da se ima

Pre nego što nešto kupite uvek se setite jednostavne činjenice da ne morate da imate svaki trend. Isto tako, ono što za nekoga predstavlja obavezan komad ne mora to da bude i za vas.

Uvek se prvo prošetajte i pogledajte šta ima po izlozima, probajte nekoliko komada koji su u trendu a zatim se vratite da dobro osmotrotite vaš orman i stvari koje već imate pre nego što uložite novac u bilo šta novo. Kupujte iz novih linija samo ono što vas najviše oduševi kako vam stoji i što možete da zamislite da nosite sa ostatkom garderobe koju imate.

Izvor: www.tportal.com