Prijatni prolećni i letnji dani u svima nama probude želju da više slobodnog vremena provedemo napolju. Ujedno, to je i idealno vreme da se posvetimo uređenju svog doma, posebno terase koju možemo pretvoriti u oazu mira za celu porodicu. Iskoristite slobodno vreme na pravi način i kreativnim idejama se prepustite kreiranju idile.

 

UTOPLITE PODOVE – Kako terase i balkoni uglavnom imaju hladne podove, najčešće pločice, predlog je da se na maštovit način one utople stazama i ćilimima ili prostirkama za spoljašnju upotrebu.

BAŠTENSKI NAMEŠTAJ ZA TOPLIJU ATMOSFERU – Baštenski nameštaj u dekoru drveta doprinosi toplijoj atmosferi, a u zavisnosti od veličine terase možete se opredeliti za baštenski set sa dve ili četiri stolice. Namešaj od ratana idealan je za ovakve ambijente jer pored praktičnosti pruža i neophodnu udobnost, a dobra strana ovakvog nameštaja je i otpornost na spoljašnje uticaje.

Nameštaj za sedenje neizostavni je deo svakog balkona i terase, a baštenska stolica MARGARITA odličan je izbor ukoliko niste ljubitelj garnitura i baštenskih setova. Vizuelno je privlačna i izuzetno udobna, a može se kombinovati sa nekim drugačijim stolicama sličnog stila, stočićima po želji i ukusu, a možete dokupiti još stolicu ili dve, ukoliko vam se za to ukaže prilika i potreba.

OPLEMENITE TERASU BILJKAMA – Terasa je idealno mesto za biljke koje uvek osveže ambijent, a štite i od prašine sa gradskih ulica. Mogu se saditi u žardinjere i saksije koje će se rasporediti po terasi, ali i na neku prigodnu policu, poput police BS-1932. Ovakva polica uneće jedinstvenu estetiku u koncept životnog prostora, a uz letnju upotrebu za saksijsko bilje i dekor, u hladnijim mesecima može naći svoje mesto u drugim prostorijama. Preporučuje se da se terasa obogati i visokim zelenim sobnim biljkama, kojima je takođe potrebna sunčeva svetlost letnjih meseci.

UNESITE DAŠAK TROPSKE ATMOSFERE U DIVNE LETNJE VEČERI – Terasu možete opremiti i malo urbanijim stilom, a idealna je kombinacija barskog stola MOJITO i barskih stolica BJ-006, koja će od vaše terase napraviti ugođaj tropskog bara na plaži. Atmosferi će dodatno doprineti dodatni dekor i zelenilo, kao i sveće ili sitne dekorativne lampice.

IZBEGNITE NEPOTREBNE STVARI NA TERASI – Mali prostori su skloni pretrpavanju, tako da dizajnerski tim Forma Ideale posebno skreće pažnju da treba izbeći nepotrebne stvari na terasama i da prostor vaše oaze treba da održavate uvek urednim i spremnim za trenutke uživanja.

Uz primenu ovih saveta, i malo vaše kreativnosti, verujemo da ćete dobiti novo omiljeno mesto u svom domu.

 

Izvor: Zdravaiprava