Da li ima načina da usporiš vreme, i ostaneš mladolika što duže? I to bez skupe kozmetike i tretmana! Recept postoji, najvažnije su ove tri stvari – vodite računa prvenstveno o svom zdravlju, ishrani i odmaranju.

 

graphicstock
graphicstock

Nije lako suočiti se sa činjenicom da se kilogrami brže lepe, da se lako zamarate, da vam se na licu pojavljuju bore, a telo se više ne opire gravitaciji. I eto vas kako dolazite kući sa kesama punim magičnih seruma koje povećavaju, smanjuju, podižu i zatežu…

I to je u redu! Radite sve što mislite da će vam pomoći i što vam vraća osmeh na lice. Ali ono što bi trebalo da znate je da sve te tretmane možete okačiti mačku o rep, ukoliko ne vodite računa o sebi iznutra. Od mirnog i opuštenog jutra, pa sve do hranljive, a lagane večere, mnogo toga što uradite u toku ovog dana može učiniti da sutra izgledate mlađe. Dakle, evo čega treba da se pridržavaš da bi ostala mladolika.

JUTARNJA ŠETNJA

Nakon tridesete, koštana masa se gubi, jedan do dva procenta godišnje. S druge strane, džogiranje i brzo hodanje pomažu kod ovog problema. Zato ujutru obavezno pešačite, prošetajte dete, psa, ili jednostavno hodajte do posla.

LED NA LICU

Možda zvuči kao sumanuta ideja, ali ukoliko nakon umivanja trljate lice ledom jedan minut, kada ga sklonite sa lica krv će prostrujati  i sa sobom odneti sve one toksine koji uzrokuju pojavu bora na vašoj koži.

graphicstock
graphicstock

DORUČAK

To što jedete može da učini da izgledate daleko mlađe ili starije od toga koliko zapravo imate godina. Zato vodite računa. Doručak je vaša prva šansa da započnete dan kako valja. Ukoliko pojedete čokoladu, kroasan ili već neko testo, stručnjaci kažu da ćete momentalno naškoditi svom srcu, bubrezima i najvećem organu – koži.

Pravilan doručak treba da bude bogat zdravim mastima i proteinima. Zato izaberite jaja i neku voćku.

ZELENI ČAJ

Kombinacija belog i zelenog čaja usporiće oštećenje mozga izazvano starenjem, pokazale su studije.

BOBICE ZA UŽINU

Borovnice su prepune antioksidanata, kao i jagode. Neka vam to bude zdrava užina na poslu.

graphicstock
graphicstock

USTANITE

Ako sedite po ceo dan to je siguran put do celulita, viška kilograma, krive kičme i slično.

Vaš posao je takav, ali niko vam ne brani da s vremena na vreme ustanete i prošetate malo, popričate sa nekim… Čim ustanete sa stolice vaš metabolizam se ubrzava i tako ćete najlakše biti mladolika.

PRIJATELJI

Zamenite kompjuter, telefon i dopisivanje na društvenim mrežama vremenom koje ćete posvetiti prijateljima uživo. Ništa vas ne može podmladiti kao dobar razgovor, smeh i zabava.

Pripremila: S. G.