Za stvaranje i jačanje dobrog zdravlja i velike duševne snage neophodno je da se pridržavate određenih pravila. Ona su bitna za vašu vitalnost i zdrav duh.

 

graphicstock
graphicstock

NE BEŽITE OD STRAHA

Analizirajte ga i doživljavajte ga samo kao telesni osećaj. Strah kog se bojimo i ne smemo da ga pogledamo u oči, može da nas ubije. Analizirajte svoje strahove i znajte da im se ne trebate prepustiti. Razmišljajte o njima kao o filmu koji ste videli u bioskopu. To što vidite na ekranu, ne postoji u stvarnosti. Strah će doći i otići isto onako kao i kadrovi na ekranu, ako ga se ne budete grčevito držali.

NE ŽIVITE U PROŠLOSTI

Zapamtite – nikada nije kasno početi sve ispočetka. Ali zato, da bi počeli da se menjate, neophodno je da od sebe otpustite sve prošlo. Ne živite s teretom prošlih gubitaka i neuspeha. To je sada ionako sve nestalo. Živite današnjim danom. Gradite svoj život na novim počecima, otpustivši zauvek od sebe sve negativno – neka ono bude deo prošlosti.

graphicstock
graphicstock

NE GUBITE SNAGU NA SAMOSAŽALJENJE

Shvatite da je to uzaludno gubljenje energije. Žaljenje sebe, kao i razmišljanje o nanesenim uvredama (koje vam je neko u prošlosti učinio), teraju vas da se vrtite u krug, da se vraćate ponovno i ponovno na iste gorke misli. Godinama u duši potisnut osećaj uvređenosti može vas dovesti čak i do raka. Glupo je da sebe kažnjavate sada, ako vas je neko uvredio ko zna kada.

Oslobodite prošlost kroz opraštanje. Oproštaj – to je rastanak. Rastanak od gorčine, uvrede i bola, s celokupnom situacijom. A naprotiv, stanje neopraštanja znači početak rušilačke delatnosti u vama! Godinama nagomilane negativne misli na kraju se okreću protiv svog domaćina.

NE VRTITE STALNO LOŠE MISLI

Razmišljajte i govorite samo o onome što je u vašem životu dobro. Preokrenite vaše misli u pozitivnom smeru.

VIŠE AKTIVNOSTI KOJE VAM PRUŽAJU ZADOVOLJSTVO

Ostavite vreme samo za sebe. Idite u pozorište, bioskop, izađite u kafić, čitajte… Posećujte rođendane prijatelja ili rodbine, društvena okupljanja, kao i izložbe i zabavne programe.

POMAŽITE DRUGIM LJUDIMA

To je lekovito. Osetićete kako je i vama lakše.

DRŽITE GLAVU USPRAVNO

Bez obzira kako se osećate, držite glavu uspravno i ponašajte se kao da ste uspešna osoba.

Ako ste zaista i iskreno naoružani voljom i stremljenjem ka prevazilaženju crnih misli i padova – verujte da nećete dugo čekati na uspeh.

Izvor: alternativa.hr