Skinite umor sa lica, i osvežite ga jagodama! Ovo crveno voće ne samo da je zdravo, već je i veoma hranljivo za vašu kožu.

 

picjumbo
picjumbo

Jagode su slatke i ukusne, ali i višestruko korisne. Bogatstvo vitaminom C, vlaknima, magnezijumom, fosforom, kalcijumom, gvožđem, čini ih delotvornim za čitav organizam.

Odlične su i za spoljnu upotrebu, pogotovo za negu i lepotu. Ukoliko vam lice izgleda umorno i beživotno, napravite masku koja će za tren nahraniti i vratiti sjaj vašoj koži.

POTREBNO JE

1 šaka jagoda
1 supena kašika mleka
1 belance
PRIPREMA
Iscedite ili izmiksajte šaku jagoda i pomešajte ih sa supenom kašikom mleka i jednim ulupanim belancetom. Dobijenu smesu stavite na očišćeno lice i držite je od 15 do 20 minuta. Potom se umijte toplom vodom i namažite kožu hranljivom kremom.
Isti efekat se dobija ako jagode pomešate sa kašikom pavlake. Vaše lice će “procvetati” i izgledaće sjajno i blistavo.

PROBAJTE I KURKUMU

Ukoliko osećate da vam se lice zateže i bore postaju sve vidljivije, pomešajte pola kašičice kurkume sa kašičicom jogurta i pola kašičice maslinovog ili kokosovog ulja.

graphicstock
graphicstock

Izuzetno cenjena u azijskoj kuhinji, začinska namirnica kurkuma koristi se i za negu i lepotu. Maska od ove biljke rešava problem i masne i suve kože, a u to se možete uveriti već posle nekoliko kućnih tretmana.

Nanesite na vaše lice smesu napravljenu od pola kašičice kurkume, kašičice jogurta i pola kašičice maslinovog ili kokosovog ulja. Očistite lice i premažite ovom maskom, koju ćete držati 30 minuta. Isperite je lagano toplom vodom i stavite hranljivu kremu.

Ako imate masnu kožu, uzmite pola kašičice kurkume, isto toliko meda, kašičicu jogurta i nekoliko kapi gela aloe vera. Kada dobro promešate sastojke, masku stavite na čisto lice i držite je pola sata, a zatim isperite mlakom vodom i namažite hranljivom kremom.

Tretman ponavljajte svakog trećeg dana pre spavanja.

Izvor: www.novosti.rs