Soda bikarbona je jeftino, ali veoma efikasno sredstvo za savršen kućni pedikir! Uz pomoć sode bikarbone možete postići efekat glatkih i nežnih stopala, bez poseta salonima lepote. Samo imajte malo strpljenja.

Kako su leti stopala izložena suncu, moru, soli, pesku, šljunku…. ali i  pogledima, treba obratiti posebnu pažnju njihovoj nezi.

Nega stopala
GraphicStock

POTREBNO JE

  • 3 kašike sode bikarbone
  • 4-5 litara vode

PRIPREMA

Rastvorite sodu bikarbonu u vrućoj vodi i potopite svoja stopala na 15-20 minuta. Nakon toga, stopala istrljajte kamenom za pete.

Namažite nekom hranljivom kremom ili vazelinom (ako su pete suviše ispucale), obucite pamučne čarape i prenoćite u njima.

Drage naše zdrave i prave devojke, garantujemo vam da ćete posle prvog tretmana primetiti razliku u izgledu vaših stopala.

Zato ovaj tretman radite svakodnevno pet do sedam dana. Nakon toga, napravite pauzu od sedam dana, pa ponovite proceduru. Opet napravite pauzu od nedelju dana i ponovite još jednom. Savetuje se ukupno tri tretmana.

Pored sode bikarbone, u kupku je korisno dodavati kašiku soli i malo tečnog sapuna. Ovo će pomoći da uklonite prljavštinu upijenu u pete. Takođe, kupku možete da obogatite kamilicom.

Nanošenje laka za nokte

Pre nanošenja laka u omiljenoj boji, nokte premažite slojem baznog laka za zaštitu. Na ovaj način boja će ostati postojana i do nedelju dana. Budite spremne na sitne intervencije poput dodavanja laka na delove koji će vam u međuvremenu sigurno nestajati, jer leto u otvorenim sandalama i hodanje bosih nogu po kamenčićima neće maziti vaša stopala.

KUPKA OD SODE BIKARBONE ZA CELO TELO

Dovoljno je dodati oko pola šoljice soda bikarbone u kupku, da koža bude čista i glatka, jer soda deluje kao piling i uklanja nečistoće. Potrebno je samo dobro isprati, kako koža ne bi ostala iziritirana.

PRIRODAN DEZODORANS

Soda bikarbona se može koristiti i kao efikasan dezodorans – nanesite je ispod pazuha, ukloniće neugodan miris znoja.

Pripremila: L. B.