Apoteke u Srbiji od 1. oktobra dobile su prve školovane savetnike za homeopatiju koji su završili  kurs o homeopatskim lekovima. Njih možete pitati baš sve što vas zanima o homeopatskim preparatima koji se prodaju u našim apotekama.

– Ove jeseni se završava prvi kurs o homeopatskim lekovima za zaposlene u apotekama u Beogradu i Kragujevcu. Svečana dodela sertifikata za polaznike DHU Akademije upriličena je 1. oktobra u beogradskom poslovnom centru “Envoy”.  Ovi, specijalno obučeni apotekari, rade u 67 beogradskih apoteka raspoređenih na svakoj opštini i u tri apoteke u Kragujevcu. Apoteke koje imaju svog Savetnika za homeopatiju obeležene su nalepnicom na ulaznim vratima.

Kompanija „Alpen pharma“ je u oktobru prošle godine organizovala prvi kurs iz homeopatije za zaposlene u apotekama, a prema standardima nemačke Akademije za homeopatiju.

Podsećamo vas da o bezbednosti homeopatskih lekova najbolje govori podatak da ih mogu koristiti bebe od prvog dana života kao i trudnice, deca, odrasli i stare osobe.

– Ovi lekovi izdaju se bez lekarskog recepta i veoma su jednostavni za upotrebu. Ovi lekovi ne ulaze u interakcije sa klasičnim lekovima. Koriste se po preporuci lekara i farmaceuta, ali i u samomedikaciji. Najčešće indikacije za koje s koriste su – respiratorne infekcije (prehlada, grip), polenske kijavice, sinuzitisi, funkcionalni poremećaji u digestivnom traktu…- kaže mr. ph Ivana Žunić, farmaceut i savetnik za homeopatiju.

Zato ne čekajte – potražite savet od svog homeopatskog savetnika.