Apoteke u Srbiji od 1. oktobra imaju prve školovane savetnike za homeopatiju koji su završili kurs o homeopatskim lekovima.Ovi, specijalno obučeni apotekari, rade u 67 beogradskih i tri kragujevačke apoteke.

 

Savetnici za homeopatiju

Kompanija „Alpen Pharma“ organizovala je, prema standardima nemačke Akademije za homeopatiju, prvi kurs iz homeopatije za zaposlene u apotekama, tako da vas sada u svakoj apoteci koja ima nalepnicu „Savetnik za homeopatiju“, čekaju farmaceuti koji imaju odgovore na sva vaša pitanja o lečenju pomoću kompleksnih homeopatskih preparata.

– Kurs je trajao godinu dana, bio je podeljen u četiri modula. Eminentni predavači, homeopate, članovi Srpskog lekarskog društva, specijalisti pedijatrije, imunologije, alergologije i otorinolaringologije uspeli su da nam na pravi način približe homeopatiju. Znanja koja smo dobili sada nam koriste u svakodnevnom radu u apotekama, a ja sam, zahvaljujući kursu, otkrila sasvim drugačiji pristup pacijentima – kaže mr ph Ivana Žunić, farmaceut i savetnik za homeopatiju.

Homeopatski lekovi

Homeopatija je efikasna, blaga i holistička terapija, koja stimuliše i reguliše moć samoizlečenja organizma. A kompleksni homeopatski lekovi predstavljaju jedinstvene i proverene kombinacije pojedinačnih homeopatskih aktivnih sastojaka koje su delotvorne u tretmanu pojedinačnih bolesti.

Homeopatiju je priznala Svetska zdravstvena organizacija, prema čijem izveštaju ovaj metod lečenja zauzima drugo mesto u svetu, odmah iza kineske medicine.

Klasična medicina zauzima tek četvrto mesto na listi SZO. U Rusiji Homeopatsko društvo ima odsek pri Akademiji nauka, a Rusi toliko veruju u moć homeopatije da nema apoteke u kojoj se ne mogu nabaviti homeopatski preparati.

Kompleksni homeopatski lekovi su jedinstvene i proverene kombinacije pojedinačnih homeopatskih aktivnih sastojaka koje su delotvorne u tretmanu pojedinačnih bolesti.

Terapija kompleksnim lekovima je bezbedan i efikasan izbor lekara, jer omogućava specifičan tretman simptoma bolesti kod svakog pacijenta.

Jedan od kompleksinih homeopatskih lekova je Influcid

Foto: Influcid

Influcid tablete predstavljaju pravilan izbor u lečenju prvih simptoma prehlade: povišene temperature, kašlja, malaksalosti i bola u mišićima.

Preporuka za primenu Influcid tableta je da se tablete prvih dana otapaju u ustima veoma često – kod dece od 3. godine najviše šest puta u toku dana, a kod odraslih čak do 12 puta u toku dana.

Ovakav način karakterističan je za kompleksne homeopatske lekove, i smatra se da se učestalom primenom organizam podstiče na pokretanje mehanizama saoodbrane od virusa.