U zavisnosti od toga da li preferirate nude, pink ili bordo boju ruža svašta se može saznati o vašoj ličnosti. Isto tako i kako nanosite karmin je podloga za različita psihološka tumačenja. Autor knjige “Mind What You Wear: The Psychology of Fashion” Karen Pine analizirala je sedam najpopularnijih boja ruževa za usne. Ovo su njena otkrića.

 

freephotos.net
freeimages.net

CRVENI

Crvenu boju nose strastvene, energične i žene koje su uvek u pokretu. One su hrabre, pune samopouzdanja i jasno šalju signal da su emotivno stabilne osobe.

CIKLAMA

Ova boja ruža otkriva da se radi o kreativnoj, elegantnoj i jedinstvenoj ženi koja na prvom sastanku očekuje poticajne i zanimljive teme za razgovor.

PINK

Radi se o snažnoj ženi koja je pomalo zbunjena.

BOJA KORALA

Želi da bude primećena, a obično se radi o veselim i zabavnim osobama.

BORDO

Snažna, ali pomalo misteriozna.

NUDE BOJA

Ona je sprema da čeka pravog i kada ga nađe da uradi svev da bi ga zadržala. Žele da ih shvataju ozbiljno, ništa ne skrivaju.

AKO NE KORSITITE KARMIN

One nisu ni za kakve igre skrivača i odmah stavljaju karte na sto.

freephotos.net
freeimages.net

A ŠTA KAŽE OBLIK?

RAVAN

Ravan vrh govori o tome da ste visokomoralna i veoma pouzdana osoba. Izuzetno ste praktični, racionalni, pa čak i konzervativni.

ZAOBLJEN

Vi ste opušteni i smireni. Zračite sigurnošću, a vaš prijateljski, dobronameran stav ljudi odmah prepoznaju. Zato ste uvek omiljeni u društvu.

KAO NOV

Dok mažete karmin, ako skoro ne promenite njegov originalni oblik, to znači da ste vrlo odgovorni.

KOSINA

Vi ste ludi spoj energije i nežnosti! Vodite aktivan život, puni ste ideja i snage.

 

Pripremila: Mariota Vlaisavljević