Hor “The International Belgrade Singers” će u okviru Božićne sezone “Holly Jolly” održati 13. decembra u 18 časova u Svečanoj sali Opštine Stari Grad dobrotvorni koncert. Umesto ulaznice posetioci mogu da ostave dobrovoljni prilog. Isti koncert biće održan i 15. januara u 20 časova u Centru lepih umetnosti Guarnerius na kome će stranci u našoj zemlji pevati u humanitarne svrhe.

 

Hor “The International Belgrade Singers”, osnovan je 2012. godine, pod pokroviteljstvom Ambasade Kanade u Srbiji. Hor broji između 30 i 40 članova i okuplja predstavnike diplomatskog kora, međunarodne zajednice, strane studente na školovanju u našoj zemlji, kao i domaće horiste i ljubitelje muzike. Pevaju na više stranih jezika, izvode dela klasične i savremene horske i džez muzike, koja su osvežena specijalno napisanim aranžmanima.

Nastupali su u gotovo svim dvoranama u Beogradu, u Novom Sadu, Zaječaru, Tršiću, Loznici, Somboru itd.

Hor “The International Belgrade Singers” vodi Olga Milićević, Master dirigent, asistent dirigenta hora Radio Televizije Srbije, osnivač i glavni dirigent nekoliko horova u Srbiji.

I na ovom koncertu će imati specijalne goste, a posebno su ponosni na članove hora i soliste, NJE ambasadorku Kanade, gospođu Kati Csaba i latino zvezdu iz Venecuele, gospodina Hose Felix Ceballos Ibarra.

Veoma su ponosni na humanitarni rad koji je usmeren na pomoć deci bez roditeljskog staranja, odnosno deci sa posebnim potrebama. Svi koncerti  su humanitarnog karaktera u skladu sa motom “Odužimo se svojim doprinosom zajednici u kojoj živimo”.

Pomogli su mnogim organizacijama koje brinu o deci, kao na primer, Prihvatilištu za decu, Savezu slepih, OŠ Dr. Dragan Hercog, Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju, Dečjoj klinici u Sokobanjskoj, Centrima u Zvečanskoj, a sva sredstva prikupljena ove sezone su namenjena Dnevnom centru za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju, Čukarica.

Posebna zahvalnost Ambasadi Kanade koja ustupa salu za koncerte, Društvu Slovenaca u Beogradu “Sava” gde održavaju probe, Internacionalnoj školi Beograd ISB na podršci, kao i Opštini Stari grad i Centru lepih umetnosti Guarnerius za nastupe u njihovim salama.

 

Izvor: Zdravaiprava