Od 8. do 12. maja u jednom od najlepših i najomiljenijih parkova Beograda, Tašmajdanu, odigraće se prvi Staropramen Street Food Festival. Beograd će tako, poput nekih svetskih metropola, dobiti na pet dana u maju svoju oazu uživanja u hrani, pozornicu svetskih kuhinja na otvorenom, na kojoj će se predstaviti kulinarski virtuozi, oni koji umeju da vam u duhu života u gradu, u kratkom roku spreme zdrave zalogaje, koje možete konzumirati brzo i nastaviti dalje svoj poslovni dan ili uživati sa porodicom u popodnevnoj šetnji.

 

U centralnom delu Tašmajdanskog parka, uz besplatan ulaz i obezbeđena mesta za sedenje, svakog dana od srede 8. maja do nedelje 12. maja, u periodu od 10 do ponoći, najveći poznavaoci i majstori kuhinje biće vam ne samo dostupni za pripremu najukusnijih zdravih obroka, već ćete moći kroz različite radionice da od njih mnogo naučite i uporedite srpsku klasičnu kuhinju sa bilo kojom koju možete zamislti, od japanske i američke, pa do italijanske ili libanske.

Mogućnost da na ovom jedinstvenom prostoru probate i po prvi put neka od čuvenih jela o kojima ste ranije samo čuli, ali niste bili u prilici da ih konzumirate, možete pretvoriti u najbolji provod i mini gastro putovanje- od autentičnog američkog burgera od najboljeg mesa dostupnog na tržištu, japanskog sušija, austrijske kobasice, egzotičnog tajlandskog pad taija, orijentalnog libanskog khebeza, šavarma i falafela, preko italijanske pizze, kakvu do sada niste probali, sveže pripremljene obrok salate, veganskih ćevapa, ali I onih nadaleko čuvenih sarajevskih, uz najbolji sladoled i kolače premium kvaliteta.

Da Beograd u srcu grada dobije ono što imaju Njujork, Tokio, Džakarta, Kopenhagen, Sidnej, a da to bude prepoznatljivo u godinama koje dolaze, kao nešto autentično i naše Staropramen Street Food Festiva pratiće i adekvatan muzički program u okviru koga će nastpiti – „Texsas Flood“, „Fado Trio“, „Ksenija Kuljača Trio“, „Emy Whine House Tribute“ i mnogi drugi, i to uz DJ podršku u pauzama nastupa bendova svakog festivalskog dana. 

A najbolja zabava očekuje vas upravo na štandu Staropramena. I ovoga puta praška legenda slavi trenutke za pamćenje, ali ima i poseban razlog da nazdravi – proslavlja jubilej, 150 godina postojanja.

Među više od 15 izlagača najkvalitetnije hrane Staropramen štand se izdavaja konceptom „Food your way“, kojim sjedinjuje najrazličitije kulinarske specijalitete. Tu je i specijalan predlog za vrhunski gastro-doživljaj, koji nastaje kada se najpoznatije praško pivo upari sa različitim vrstama kobasica iz menija čuvenog Wurst Platz-a.

Izvor: Zdravaiprava