Homeopatija je efikasna, blaga i holistička terapija, koja stimuliše i reguliše moć samoizlečenja organizma. Otkrivamo vam sve prednosti korišćenja kompleksnih homeopatskih lekova koje u Srbiji možete kupiti u apoteci, bez lekarskog recepta.

 

Marija K 5
Marija Krivačić, Foto: Zoran Sinko

Kompleksni homeopatski lekovi su jedinstvene i proverene kombinacije pojedinačnih homeopatskih aktivnih sastojaka koje su delotvorne u tretmanu pojedinačnih bolesti. Terapija kompleksnim lekovima je bezbedan i efikasan izbor lekara, jer omogućava specifičan tretman simptoma bolesti kod svakog pacijenta.

PRIJAJU I TEK ROĐENIM BEBAMA

– Kompleksni lekovi koje proizvodi kompanija “Dojče homeopatiše union” mogu se koristiti u terapiji akutnih stanja, kao i u dugoročnoj terapiji hroničnih bolesti! Naše homeopatske lekove mogu da koriste deca od prvog dana života. Pokazalo se da imaju odličan efekat kod grčeva koji se javljaju u prve tri nedelje života – kaže za portal “Zdrava i prava” Marija Krivačić, direktorka marketinga u “Alpen Farmi”, kompaniji koja je na srpsko tržište donela fantastične homeopatske lekove koje proizvodi kompanija “Dojče homeopatiše union” (DHU).

Ona ističe da su DHU homeopatski lekovi izrađeni od prirodnih sirovina i da u njima nema veštačkih boja, konzervanasa, štetnih emulgatora i drugih supstanci koje bi na bilo koji način mogle loše da utiču na naše zdravlje.

– Način delovanja homeopatskih lekova je sličan prirodnim procesima u našem telu – oni podstiču fiziološke procese u organizmu koji se dešavaju kada se naš organizam bori sa izazivačima bolesti. Na primer, ako je u pitanju kijavica izazvana virusom, homeopatski lek podstiče curenje nosa jer se na taj način virus izbacuje napolje i čisti sluznica nosa – objašnjava Marija Krivačić.

DOSTUPNI U SVAKOJ APOTECI

DHU Proizvodnja
DHU proizvodni pogon, Foto: Privatna arhiva

Najnovija istraživanja, kaže naša sagovornica, govore o nanočesticama u homeopatskim lekovima koje dolaze do svake ćelije u našem organizmu i tako zaustavljaju razvoj bolesti još na samom početku.

– Ako se koristi prema uputstvu za upotrebu ili pod nadzorom homeopate, homeopatski lekovi praktično ne ispoljavaju neželjene efekte na naš organizam. To je razlog što ih mogu koristiti bebe i deca, ali i odrasli i stare osobe sa hroničnim bolestima – navodi Marija Krivačić.

Jovana Knežević

Farmaceut Jovana Knežević ističe da za kompleksne homeopatske lekove nije potreban lekarski recept, već se mogu dobiti u svakoj apoteci.

– U Srbiji je registrovano oko 20 homeopatskih lekova, a naši građani najviše koriste “Polinol”, homeopatski lek za smanjenje tegoba alergijske kijavice i „Influcid“, homeopatski lek koji se koristi kod tegoba prehlade i gripa – kaže Jovana Knežević.

Borba protiv virusa je najaktuelnija tema u zimskim mesecima, pa “Influcid” izaziva posebno interesovanje u ovom periodu godine. Jedinstvenom kombinacijom pet biljaka i jednog minerala “Influcid” podstiče odbrambene snage organizma u borbi protiv virusa i deluje na simptome prehlade i gripa.

– Na prirodan način, nakon svega nekoliko dana, tipični simptomi prehlade ili gripa – povišena telesna temperatura, curenje i zapušenost nosa, bol u grlu, malaksalost i bol u mišićima, glavobolja – nestaju. Lek “Influcid” je namenjen za upotrebu kod dece od treće godine života i odraslih.

U apotekama postoji i homeopatski lek nemačke fabrike DHU namenjen za upotrebu od prvog dana života, koji na prirodan način prevenira nastanak respiratornih infekcija kod dece. U pitanju je lek “Immunokind”.

TRADICIJA DUGA SKORO DVA VEKA

Svaki lek koji izađe iz DHU proizvodnog pogona ispunjava visoke standarade kvaliteta i izrađen je po metodama opisanim u “Nemačkoj homeopatskoj farmakopeji” koje je 1872. izdao dr Vilmar Švabe, osnivač DHU kompanije. Potenciranje matičnih tinktura se radi isključivo ručno, u skladu sa originalnim uputstvima dr Samjuela Hanemana, osnivača homeopatije.

Danas je DHU u grupi vodećih svetskih proizvođača prirodnih proizvoda, homeopatskih lekova, Šislerovih soli (Dr Schüssler Salts). U toku protekle decenije, upotreba svih DHU homeopatskih lekova se značajno povećava i osvaja sve veći deo segmenta OTC lekova na svetskom tržištu.

Sopstvenim visokim zahtevima kvaliteta i pažljivo odabranim portfoliom homeopatskih lekova DHU probija put prirodnim načinima samolečenja i postiže uspešno poslovanje u Nemačkoj i u više od 40 zemalja širom sveta.

Pripremila: Lidija Bratun