Tableta koja pomaže muškarcima kod problema sa erektilnom disfunkcijom, popularna Vijagra, mogla da se pokaže kao veoma korisna i kod žena koje su pred porođajem.

 

Foto: Pixabay

Možda zvuči neobično, ali lek sildenafil, poznatiji pod komercijalnim imenom – Vijaga, mogao bi da doprinese sigurnijem porođaju budući da pozitivno utiče na dotok krvi u placentu, odnosno posteljicu.

Dodatni kiseonik, koji se prenosi sa tom krvlju, pozitivno utiče na zdravlje deteta u majčinom stomaku i umanjuje rizik da bi moglo da dođe do dodatnog napora za bebu tokom porođaja.

Upotreba tableta sildenafila pre porođaja gotovo je za 50 odsto smanjila broj porođaja carskim rezom u Australiji.

Ako njegova dalja upotreba u te svrhe nastavi da pokazuje pozitivne rezulatate, ova tableta bi mogla da postane deo standardne akušerske porcedure u toj zemlji, piše “Njuzhab”.

Lek prvobitno napravljan da pomogne začeću novog života, sad pomaže njegovom lakšem dolasku na svet.

Ovo je za sada sasvim novo otkriće, a pre terapije ovom popularnom pilulom morate se konsultovati sa svojim lekarom, a posebno sa kardiologom.

Za muškarce

U ovim slučajevima nipošto ne smete da je koristite. Najbolje je poslušati preporuku lekara, koji od ovakvih vrsta lekova za vas odgovarajuća.

1. Preterana upotreba alkohola – je jedan od razloga erektivne disfunkcije kao i upotreba droga, pa u ovom slučaju nema pomoći, pošto Viagru ne smete uzimati. Možda nećete imati veće zdravstvene tegobe, ali svakako neće delovati ili će dejstvo biti smanjeno.

2. Uzimanje drugih medikamenata – ukoliko uzimate bilo kakve druge lekove ili primate terapiju za hronične bolesti, nipošto ne uzimajte Viagru. Posebno je opasno kombinovati sa drugim lekovima za slične tegobe.

3. Mogući srčani problemi – su veoma veliki razlog da ne uzimate Viagru. Pogotovo ako ste već imali srčani udar, moždani udar, bilo kakve srčane probleme, nizak krvni pritisak, pa i probleme sa jetrom ili vidom.

4. Problemi u vezi ili braku – se ne rešavaju uzimanjem Viagre.

Izvor: B92