Čini vam se da se monotonija polako ali sigurno useljava u vaš odnos sa partnerom? Zašto ne biste probali nešto potpuno drugačije? Nešto moćno? Mi vam savetujemo tantrički seks i otkrivamo sedam koraka koji će vas dovesti do potpunog uživanja.

 

freeimages.net
freeimages.net

Tantrički seks je drevna hinduističa praksa, osmišljena pre više od pet vekova. Pravo značenje tantričkog seksa je “isprepletanje i širenje energije.” Rezultat bi trebalo da bude emotivno i fizičko zbližavanje partnera, a ne orgazam. Međutim, ovo neverovatno zbližavanje najčešeće dovodi do eksplozivnog i nezaboravnog vrhunca za oboje.

UGASITE SVETLA

Počnite tako što ćete ugasiti svetla, a zajedno sa njima i ostatak sveta. Tu ste samo vi i vaš partner, sve ostalo je nebitno i ne bi trebalo da razmišljate o bilo čemu drugom.

OPUSTITE TELO

Poenta tantre je u slobodnom protoku energije kroz celo telo, pa je zato potrebno da ono bude opušteno. Najbolja vežda za to je da stanete, i dobro prodrmate sve delove tela.

IZBEGAVAJTE KREVET

Krevet može da vas podseti na spavanje, a to će vas navesti da ubrzate čitav proces. A poenta je upravo u tome da se sve produži, tako da krevet nije dobra opcija.

DODIRUJTE SE

Namestite se udobno. Lezite na pod sa partnerom, i krenite polako da se dodirujete po celom telu. Ne žurite, i posvetite se svakom delu njegovog tela.

EKSPERIMENTIŠITE BEZ STRAHA

Isprobajte nekoliko različitih vidova dodira – jaku masažu, lagane dodire poput pera, snažne zahvate. Cilj je da mu nadražite sva čula, i da ga tako dovedete skoro do vrhunca – ali ne do kraja.

KONCENTRIŠITE SE NA DISANJE

Ako um počne da vam luta, pokušajte da se koncentrišete na disanje. Neophodno je da sve vreme budete umno prisutni u trenutku, pa će ova vežba sa disanjem pomoći.

NE ODUSTAJTE

Ako izdržite samo 10 minuta, pokušajte ponovo sledeći put. Svi su navikli na zapadnjački, brzi seks, pa tantra može da bude malo teža za savladavanje.

Pripremila: Lidija Bratun