Tibetanski horoskop se temelji na verovanju u dvanaest “puteva do mudrosti”, a svako od ljudi u zavisnosti od datuma rođenja ima svoj “put mudrosti”, cilj i karmički zadatak, koji će morati da ostvari u svom životu

 

picjumbo.com_HNCK8426
picjumbo.com

OVAN- REINKARNACIJA

U životnom ciklusu znači prošle živote. On je herojski zmaj koji se bori protiv unutrašnjih demona i spoljnih iskušenja. Ima energiju i agresivnost Marsa. Beži od monotonije i razmišljanja.

Treba da radi u društvenim zvanjima kroz koja može da poboljša sebe i modifikuje egocentričnost.

Karma: Treba živeti u sadašnjosti, sagledati svoj unutrašnji život, meditirati, pronaći veselje, podneti život i kada nije ružičast. Treba zaboraviti neuspehe i gledati napred. Tako ćete dosegnuti tajni ključ svemirskog mira.

BIK- STVARANJE DUHA

Predstavlja rast, shvatanje mudrosti. Štiti ga Venera, zemaljska ljubav, majka ljepote i umetnosti. Stvara sigurnost jer ima iskustvo prošlih života, ali stvaranje duha pokreće kontaktiranje sa unutrašnjim životom.

Karma: Akcija ne zavisi od posla, nego od psihe. Vatrena priroda krije nesigurnost. Bikove ne motiviše sigurnost nego sumnja. Konzervatizam mogu pobediti kontroliranjem svoje energije. Samo tako naći će unutarnju sigurnost.

BLIZANCI- PSIHIČKA I DUHOVNA EVOLUCIJA

U životnom krugu predstavlja saznanje i inteligenciju, dualizam: duhovnu evolutivnu svijest i zemaljsko poznavanje stagnacije. Kod njega dominira Merkur, zbog čega je društven, spretan, ugodan, pažljiv, znatiželjan, pokretljiv, inteligentan, lažljiv, nestalan, ima dobru memoriju ali ništa ne privodi kraju. Iako oseća potrebu da se razvije duhovno, nikad neće naći mir.

Karma: Nestabilan je, oscilira u raspoloženju. Ako u ostvarenju velikih ciljeva ostane realan, moći će da savlada kontradiktornost. Treba meditirati, odlučiti se, rešenje problema je bliže nego što izgleda.