Pored toga što uspešno čisti krvne sudove, ovaj stari tibetanski napitak poboljšava elastičnost krvnih sudova, sprečava infarkt srca, mozga i anginu pektoris. Zatim, sprečava nastanak tumora, popravlja vid i podmlađuje organizam.

Ovo je recept za tibetanski napitak

 

Potrebno je

1 kg limuna, 300 g belog luka, 1,5 l vode

Priprema

Sameljite limun zajedno s korom (ali ga prethodno dobro operate u void u koju ste dodali malo sode bikarbone ili zeolita) i beli luk. Smesu stavite u 1,5 l kipuće vode i u poklopljenoj posudi kuvajte na laganoj vatri tačno 15 minuta. Ohlađeni eliksir sipajte u teglu i zatvorite je poklopcem. Uzimajte natašte, u periodu od 25 dana, po pola dcl na dan.

Nakon toga napravite pauzu od 10 dana, pa ponovite kuru. U cilju preventive, kuru možete da sprovodite jednom do dva puta godišnje, svakih šest meseci.

Recept za ovaj tibetanski napitak pronađen je u starom tibetanskom manastiru, ispisan na glinenim pločicama. Pretpostavlja se da je zapisan pre više od 2000 godina, a koristi se protiv triglicerida, holesterola i krečnih naslaga na krvnim sudovima, kao i za dug vek.

Tibetanska medicina je jedna od najstarijih u svetu. Razvijala se tokom mnogih vekova, ali je na nju bitan uticaj izvršio budizam.

Naš je um (tačnije misli) taj koji vodi telo prema zdravlju ili bolesti.

Kao i budizam, i tibetanska medicina polazi od toga da bol može biti ublažena ili izlečena samo kroz poznavanje prirode bolesti i njenih uzroka. Zato na tibetanskom dijagnoza kaže ngozen što znači raspoznati ili identifikovati.