Planovi su već “skrojeni”, svečana toaleta je izglancana, ostaje još da lice i telo dovedete do savršenstva. Evo šta sve možete kod kuće da uradite kako biste zablistale i izgledale tip-top na dočeku.

 

marin, freedigitalphotos.net
marin, freedigitalphotos.net

LEP DEKOLTE

Uradite detaljan piling kože– pomešajte 40 g šećera sa 20 g maslinovog ulja i utrljajte ovu smesu u kožu za vreme tuširanja.

Nađite vremena i da u pretpraznične dane sebi priuštite svaki drugi dan toplu kupku.

BEZ PODOČNJAKA I FLEKA

Stres se ocrtava na vašem licu u obliku crvenih fleka i tamnih kolutova oko očiju.

U tom slučaju pomažu obloge od ružine vodice, koji ublažavaju crvenilo i svrab. Ako imate podočnjake stravljajte tanko narezane kriške krompira.

DOTERANE RUKE

Sredite kompletno nokte i zanoktice tri dana ranije, a 31. decembra ih samo namažite. Da se na vašim rukama ne bi videli tragovi pranja, čišćenja, ribanja napravite pire od domaćeg ili egzotičnog voća, nanesite deblji sloj na ruke, mirujte 20 minuta i zatim isperite masku.

GLATKA KOŽA

Najkasnije pet dana pre dočeka zakažite depilaciju, jer ćete tako imati dovoljno vremena da vam se smiri crvenilo na koži.

freedigitalphotos.net
freedigitalphotos.net

BESPREKORNA ŠMINKA

Da biste postigli željeni izgled, ne budite lenji, već odvojite dva sata barem dan uoči dočeka i nanesete kompletnu šminku. Tako će vaša šminka za Novu godinu izgledala besprekorno. Dan ranije namažite usne medom. Pustite da deluje deset minuta, a ostatak meda poližite.

SJAJNA KOSA

Nekoliko dana pre dočeka u kosu utrljajte tri supene kašike jojobinog ulja i ostavite da deluje dva sata. Kosa će biti sjajna i lepršava i vi ćete biti tip-top na dočeku.

Ofarbajte se barem dva dana ranije, a ako planirate posebnu frizuru obavezno se dogovorite sa frizerom za probu.

Pripremila: Mariota Vlaisavljević