Boravak u zatvorenom, više nego obično,  idealan je za razvoj virusa prehlade i gripa. Zdrava i prava vam otkriva top 10 homeopatskih lekova koji su se pokazali veoma efikasnim kada se radi o ovim zdravstvenim problemima. Prednost Influcida jeste u tome što ga bez recepta možete kupiti u svakoj apoteci gde vas čekaju vaši homeopatski savetnici.

 

Foto: Influcid

Homeopatski lekovi izrađeni su od prirodnih sirovina i da u njima nema veštačkih boja, konzervanasa, štetnih emulgatora i drugih supstanci koje bi na bilo koji način mogle loše da utiču na naše zdravlje.

Aconitum – najpoznatiji homeopatski lek za onu prehladu i grip koji nastaju naglo. Najefikasniji je ako se primenjuje u prva 24 sata od pojave simptoma. Osobama kojima treba ovaj lek uvek je bolje na svežem vazduhu i posle odmora, a pogoršanje očekuju noću.

Belladonna: Kao i Aconitum, koristi se kod samog početka izbijanja bolesti, obično u prva 24 sata. Simptomi mogu da se razviju zbog izlaženja napolje neposredno posle pranja kose ili kvašenja glave, odjednom. Ključno je usijano crvenilo lica istovremeno sa naglim povišenjem temperature, kao da je krv jurnula u glavu, obično oko 3 sata popodne. Zenice su proširene, osoba je iritabilna. Može da bude konfuzna i bunca. Smeta joj svaki spoljašnji nadražaj.

Arsenicum: Verovatno jedan od najčešće primenjivanih lekova za stanje gripa, jer ima periodičnost simptoma koja ga čini posebno pogodnim u epidemijama, naročito u ranim fazama bolesti – pre nego što se bolest spusti sa gornjih na donje respiratorne organe. Ovde je ključni simptom da bolest nastupa ili ima izrazito pogoršanje usred noći, posebno između jedan i dva sata nakon ponoći. Osoba može da se probudi u to vreme sa jezom, prolivom ili povraćanjem. Naredne noći simptomi ponovo mogu da buknu u isto vreme. Izuzetna uznemirenost koju je nemoguće ne primetiti kao izrazit simptom. Intenzitet uznemirenosti i straha deluje preterano u odnosu na objektivno stanje. Zbog nemira se često pokreću, bilo da se prevrću po krevetu ili šetaju od kreveta do stolice i nazad, ali nikako ne mogu da se smire. To pojačano kretanje izaziva još veću i očiglednu iscrpljenost. Veoma su zimljivi. Osećaju žeđ, ali piju u veoma malim gutljajima.

Žuti jasmin (Gelsemium) -odličan  jelek za osobe koje u toku prehlade imaju groznicu, drhte usled povišene temperature, pate od glavobolje koja se obično iz potiljka širi prema čelu. Te osobe se najčešće osećaju slabo i pospano. Povišena temperatura se kod njih sporo razvija, a osećaj žeđi ne postoji.

Tajna prirodnih lekova

Baptisia: Ovaj grip je praćen nekom vrstom delirijuma. Osoba može da postane konfuzn, a glavobolja je ošamućuje. Stvarnost se čini iskrivljenom, čovek ima čudne osećaje i može da govori nešto čudno. Sve ga boli, kao da je izubijan po čitavom telu. Žali se da je krevet previše tvrd i neudoban. Grip nastupa iznenada. Simptomi su tako snažni, da osoba ima osećaj kao da su joj udovi rastavljeni u delove. Mnogo se znoji i stalno je žedan.

Phosphorus: Ovo je grip gde se simptomi veoma brzo spuštaju na pluća. Upečatljiva je snažna potreba za velikim količinama hladnih pića. Osoba želi da bude u društvu ukućana.

Rhus tox: Grip se javlja kao posledica izlaganja hladnom i vlažnom vremenu. Ukočenost i bolovi izazivaju nemir, pa se osoba bacaka i okreće po krevetu. Ovo može podsećati na Arsenicum, ali je razlika u tome što Rhus tox često menja položaj kako bi se fizički udobno smestio.

Bryonia (Kukovina) koristi se za lečenje akutnih i hroničnih upala disajnih puteva praćenih suvim, nadražajnim kašljem i oštrim bolom pri udisanju. Pored ovoga javljaju se i tupi bolovi u mišićima. Osobe kojima pomaže ovaj lek se uglavnom žale na glavobolje, a pomaže im potupino mirovanje u tišini.

Alium cepa je lek napravljen od jedne vrste crnog luka, a koristi se kod prehlade koja počinje obilnom sekrecijom vodenastog sadržaja iz nosa, praćenog kijanjem. Oči su takođe vodenastog izgleda. Stanje se pogoršava u toplom prostoru. Zbog obilne sekrecije javlja se osećaj da je sluznica nosa upaljena.

 

Foto: Influcid je efikasan homeopatski lek protiv prehlade i gripa

Influcid

U našim apotekama može se naći homeopatski lek Influcid, nemačkog proizvođača „Deutsche Homeopatie Union“.

Ovaj homeopatski lek u svom sastavu ima šest komponenti koje olakšavaju sve simptome prehlade i gripa, od bolova u mišićima, preko povišene temperature, pa do kašlja i glavobolje. Najbolje je da Influcid uzmete kod pojave prvih simptoma prehlade i gripa. Influcid je pogodan za decu od tri godine i odrasle.

U Srbiji je registrovano homeopatskih lekova ukupno 32, a naši građani najviše koriste „Polinol”, homeopatski lek za smanjenje tegoba alergijske kijavice i „Influcid“ homeopatski lek koji se koristi kod tegoba prehlade i gripa. Za kompleksne homeopatske lekove nije potreban lekarski recept, već se mogu dobiti u svakoj apoteci.

 

Izvor: Promo