Poslednjih meseci 2018. godine dosta se govorilo o novom sastojku proizvoda za ulepšavanje koji je sve češće počeo da se pojavljuje na tržištu. U pitanju je kanabis.

Foto: Freepik

Melisa Jokim prva je “bjuti preduzetnica” koja se odlučila na ovaj korak kada je u novembru 2018. počela s osmišljavanjem sigurnog i konzervativnog kanabis bjuti brenda.

Poručili su joj da mora da misli šire jer je na pomolu “kanabis revolucija”.

Mnogi analitičari podržavaju ovu ideju i navode da će 2019. definitivo biti velika godina za kanabis i lepotu, jer se već sada mnoge marke odlučuju za iskorišćavanje tog brzorastućeg segmenta, piše Elle.hr

I dok Gugl i Fejsbuk još uvek ne podržavaju reklamiranje marihuane na svojim mrežama, Instagram postaje glavna platforma za promociju brendova koji su se već odlučili na takav asortiman.

Kompanije tvrde da su, što se marketinga tiče, svesni da se za kanabis proizvode za lepotu ne raspituju samo korisnici marihuane, već i majke, sportisti i starije osobe, koji žele da dodaju taj sastojak u svoju rutinu nege o koži i kosi.

Koža

Ulje kanabisa ima svojstvo da smanji iritacije kože. Ekcem, psorijaza i osip bi trebalo da se ublaže upravo po uticajem ove biljke jer je bogata antioksidantima.

Kanabis, dalje, uspešno leči bubuljice i akne jer sadrži 60 vrsta kanabinoida, koji je odlčan baš za ove probleme.

Kanabinoidi u kombinaciji sa uljima koja hidriraju čine savršen recept za sjajnu, meku i lepu kožu lica i tela, odnosno, to je recept koji pomaže da se koža regeneriše.

Anti age efekat je još jedno fantastično i važno svojstvo.

Kosa

Ukoliko koristite proizvode za kosu koji sadrže kanabis znajte da kanabis poseduje esencijalne masne kiseline koje podstiču rast kose i daju joj sjaj i lepotu.

Takođe, gama linolenska kiselina iz kanabisa hidrira skalp i čini da teme ne bude previše isušeno, a to znači da će biti manje šanse da se pojavi perut.

Vitamin E i gore pomenute kiseline čine fenomealne sastojke koje bi jedan šampon i balzam trebalo da idaju. Ukoliko niste znali, vitamin E podstiče regeneraciju ćelija dlake.

Kako se smatra da je kosa sačinjena od proteina, proteini koji se već nalaze u kanabisu pomoći će da se kosa regeneriše, a krajevi budu lepši i mekši.

Izvor: Elle.hr