Spominjali smo u prethodnim tekstovima varljivo proleće 2020. godine – a sada ga imamo pred sobom, u punom sjaju. Tri stvari obeležavaju ulazak u nov mesec a samim tim – govore i kakvu će nam energiju on doneti. Evo šta možete da očekujete u aprilu.

 

 

Foto: Freepik

Prva je konjukcija Saturna i Marsa na prvom stepenu znaka Vodolije – kontakti Marsa i Saturna, čak i oni koje nazivamo „dobrim aspektima“ nikada nisu prijatni i govore o snažnom mešanju dve energije. Hladna, restriktivna i ograničavajuća od Saturna i vrela, napadačka i agresivna od Marsa. Ta kombinacija vruće – hladno, i juri – koči dovodi do velikih napetosti u nama, kada pričamo o mentalnom stanju ali istovremeno i pokazuje da se situacija vrlo lako baš u aprilu može „prelomiti preko kolena“. Šta to tačno za aktuelnu situaciju znači? Pa, znači da će se verovatno baš tokom ovog meseca ili celokupna restriktivna situacija okončati ili da će se makar stvoriti značajni uslovi za njen završetak u prvoj polovini maja.

Druga je pozicija Venere u zoni fiksne zvezde Algol koja nosi prirodu takođe Marsa i Saturna – pošto Venera predstavlja ljubav, novac, životne radosti i zadovoljstva, uživanja – sa one negativne strane bićemo u periodu velikih borbi za sve to, a sa one pozitivne – ovo jeste mesec u kojem će se roditi neke zaista ozbiljne veze koje će imati karmičku prirodu i koje će odlikovati trajnost, ali i ogroman energetski i emotivni intenzitet.

Treća je Mesečeva prva četvrt u znaku Raka, znaku koji predstavlja dom, porodicu, zemlju, korene, stabilnost, naše mesto sigurnosti i spokoja. Koliko god nam trenutne okolnosti bile restriktivne, one su ipak prilika da više obratimo pažnju na prave vrednosti, koje smo do sada zanemarivali i stavljali u drugi plan.

Prva planeta koja menja znak je Venera, koja trećeg aprila prelazi u znak Blizanaca. U ovom znaku će ostati sve do početka avgusta, obzirom da je u maju čeka redovan retrogradni hod. Venera u Blizancima pojačaće komunikaciju, počećemo da se osećamo življe, opuštenije, lakše ćemo i lepše flertovati i mnogo, mnogo pričati o ljubavi. Dobar odnos Venere sa Saturnom i Marsom doneće pokretanje lepih emotivnih odnosa – pa čak ako oni u prvoj fazi budu samo „preko žice“.

Osmog aprila imamo pun mesec u znaku Vage. Pošto tog dana imamo i tačan kvadrat Marsa iz znaka Vodolije sa Uranom iz Bika – sigurno je da će ovaj period biti vrlo naelektrisan i pun intenziteta. Emotivne, partnerske i poslovne veze su u ovim danima pod velikom presijom, ali i porodične relacije mogu trpeti. Savet je ne donositi bilo kakve, iole značajnije odluke.

11. aprila Merkur iz znaka Riba prelazi u Ovna. Mnogo toga, do sada sakrivanog od nas – izaći će na svetlost dana. Mnoge će informacije konačno dobiti pravi oblik i jasnoću. Merkur u znaku Ovna donosi inicijativu, pokretanje, jačanje optimizma i volju za akcijom.

19. aprila Sunce prelazi u znak Bika i počinje vladavina ovog znaka. Odmah 23. imamo i mlad mesec ovde, kao i prelazak Merkura 28. aprila. Naglašena mirna, bikovska energija doneće rasterećenje od pritisaka a istovremeno otvoriti i vrata mnogo pokretnijem i življem narednom mesecu.

Budite dobro i zdravo. Srećno!!!!

OVAN

Ljubav

Mesec za poboljšanje komunikacije sa emotivnim partnerom, što će najnaglašenije biti od ulaska u drugu dekadu aprila pa na dalje. Prvih desetak dana je obojeno prilično nervoznom energijom i u tom periodu biste trebali da vodite računa da svojom impulsivnošću ne dovedete do većih rasprava sa osobom koju volite. Pojačanu energiju koja postoji u vama trenutno iskoristite na drugačiji način – da unesete više živosti i lepih momenata u zajedničke trenutke sa partnerom. Slobodni Ovnovi – Venera u vašem polju okoline, komunikacije, lakih priča i vaš vladar u polju društvenosti i prijateljstva najpre će otvoriti šansu za jače kontakte sa suprotnim polom preko društvenih mreža, ali i iz vaše neposredne blizine. Postoji šansa za flert sa više osoba, ali o nekoj konkretnijoj odluci sa vaše strane i okretanju samo ka jednoj možemo da pričamo tek od poslednjih desetak dana aprila.

Posao

I pored okolnosti koje su takve kakve jesu, pred Ovnovima je dosta dobar poslovni mesec. Naročito će dobro proći svi oni koji rade u IT kompanijama ili se bave programiranjem u privatnoj verziji. No, i pred ostalima je jedan živ period u kojem vi posle početne statične faze, odjednom dobijate novu snagu i počinjete da praktikujete nove ideje i načine poslovanja. Ne preporučuje vam se igranje novcem i rizične finansijske akcije tokom prve dekade meseca.

Zdravlje

Vrlo dobro. Samo početkom meseca možete imati naglašenije hronične tegobe ili biti skloni povređivanju.

BIK

Ljubav

Prva dekada meseca nije povoljna u vašim emotivnim relacijama. Prisutno je dosta nervoze i povišene energije – partnerovo ponašanje vas može neprijatno iznenađivati a oboje ćete biti skloni naglim i impulsivnim potezima i odlukama. U ovom periodu pokušajte da energiju preokrenete na pozitivnu stranu na taj način što ćete pronaći zajedničke aktivnosti koje vam oboma donose dobro raspoloženje i koje dovode do lepih promena. Ostatak aprila je vrlo korektan – jednom kada se unutrašnje tenzije spuste, shvatićete da i te kako možete uživati u zajednički provedenom vremenu. Slobodni Bikovi mogu tokom prve dekade imati neprijatnosti od s osoba koje su previše nasrtljive ili koje vas zamaraju konstantnim pokušajima da vas uvuku u komunikaciju. Poslednja dekada meseca budi velike strasti i uvodi vas u vreme kada ćete biti sigurni da ste pronašli ono što ste želeli.

Posao

Do desetog aprila je prisutna velika neizvesnost, pa čak i konflikti vezani za poslovni segment. Pritisak nadređenih može biti naročito naglašen a neke njihove odluke vas mogu iznenaditi. Trudite se da vi ne potencirate na raspravama – ovo su prolazni momenti koji će ubrzo splasnuti. U suštini, stvari će polako početi da postaju i jasnije i mirnije od ulaska u treću dekadu meseca. Ukoliko se vaša firma bavi prodajom preko interneta ili nekim vidom trgovine – proći ćete neuporedivo lakše kroz april.

Zdravlje

Nemojte gomilati nervozu. Pronađite način da je izbacite, najpre kroz fizičku aktivnost. Respiratorni sistem će vam biti osetljiv u periodima naglašenijih vremenskih promena.

BLIZANCI

Ljubav

Za one u vezama i braku ovo je, generalno gledno, pozitivan period. Venera u vašem znaku davaće vam sposobnost da na lakši način izađete na kraj sa potencijalno neprijatnim situacijama koje mogu biti aktivne u prvih desetak dana aprila kada može biti naglašenija i ljubomora, ali postojati i jak unutrašnji pritisak i kod vas i kod voljene osobe. Jednom kada ovo prevaziđete i raščistite situaciju – očekuje vas do kraja meseca uglavnom dobro raspoloženje i međusobni sklad koji bi eventualno mogle pokvariti samo rasprave oko finansija. Postoji dobar preduslov da ćete uspeti oko svega da se dogovorite, pa iskoristite prednosti koje vam ovaj period daje. Slobodni Blizanci sa Venerom u polju ličnosti svakako će privući više udvarača, ali i sami biti skloni flertovanju i sedenju na par stolica odjednom. U ovom periodu se mogu pokrenuti nove emotivne priče, ali njihova trajnost i tok su vrlo neizvesni.

Posao

Olakšanje u poslovnom segmentu će biti prisutno naglašeno od ulaska u drugu dekadu aprila. Dobićete priliv nove energije, magla oko vas će početi da nestaje i biće vam jasno na koji način i kuda se trebate usmeriti. Koliko god to u trenutnim okolnostima izgledalo kao čudno – vi ćete privlačiti poslovne prilike i u ovom mesecu imati mnogo dogovora i kvalitetne komunikacije i sa starim ali i sa novim saradnicima. Promene koje se dešavaju vezano za posao vrlo brzo će pokazati svoju pozitivnu stranu.

Zdravlje

U prvoj dekadi meseca ste jako osetljivi, i fizički i mentalno. Poradite na svom imunitetu, ali isto tako – u ovim danima pronađite način da izbacite nagomilanu negativnu i presirajuću energiju.

RAK

Ljubav

Sve se u ovom mesecu zasniva na sigurnosti. Koliko se osećate emotivno sigurno i stabilno u postojećim emotivnim relacijama – toliko ćete biti sposobni da voljenoj osobi pružite. Sada vam je jako potrebna toplina, razumevanje i osećaj zaštićenosti i ukoliko vam partner to bude pružao – lakše ćete izlaziti na kraj sa bilo kojom situacijom tokom aprila. No, ukoliko se partner postavi hladno, presirajuće, dominantno ili čak ljubomorno – postoji opasnost da kroz ovaj period prođete prvenstveno u unutrašnjem neskladu i da preispitujete odnos u kojem ste, ali i sebe. Slobodni Rakovi – sigurno je da ćete tokom aprila imati interesantne komunikacije, čak flertove sa jednom ili više osoba. Sada se sve odvija na nekoj lakoj, lepršavoj, neobaveznoj bazi – to će vam i prijati jer vas opušta i donosi vam pozitivno raspoloženje. Lepa komunikacija sa suprotnim polom učiniće da se osećate dobro.

Posao

Prva polovina meseca je promenljiva i u tom periodu ćete češće nego inače biti u nekoj vrsti konflikta, ili sami sa sobom ili sa onima sa kojima sarađujete. Nekako vam je teško da se prilagodite, ili na okolnosti ili na energiju onih koji su oko vas i bićete rastrojeni ili prilično nervozni. Promene u načinu funkcionisanja nisu ono što vam trenutno prija i trebaće vam vremena da ih prihvatite. Drugi deo aprila je lakši, donosi da se vaša pozitivna energija budi i da sa radošću krećete u nove planove.

Zdravlje

Smirujte unutrašnju nervozu fizičkom aktivnošću, ali i nekim relaksirajućim momentima. Više se posvetite sebi.

LAV

Ljubav

Kako ćete proći kroz april kada su emotivne relacije u pitanju najpre zavisi od stabilnosti odnosa. U suštini, sve ono što ste gradili sa voljenom osobom sada dolazi na preispitivanje. Suštinski dobri odnosi mogu biti nakratko poljuljani tokom ovog meseca, ali ne i prekinuti. No, odnosi koji su već odslužili svoje i za koje se držite samo možda zbog navike i nekog osećaja sigurnosti – biće zaista na velikom testu. Postojaće napetost, velike mogućnosti za rasprave i suštinsko zahlađenje koje može dovesti do prekida. Ono što možete da uradite jeste da se potrudite da odnos sa partnerom ostane stabilan. Slobodni Lavovi – čak i u ovakvim, zahtevnim vremenima – malo je verovatno da vas ljubav neće dotaći. Vi imate više nego dobre predispozicije da se jako zaljubite u osobu koja će uneti dašak svežine ali i velikih strasti u vaš život. Uživajte u onome što se dešava i dozvolite ljubavi da vodi priču.

Posao

I pored svega, ovo uopšte nije loš poslovni mesec za vas. Okej, možda trenutno radite u drugačijim okolnostima, možda vam treba vremena da se svemu prilagodite – ali jednom kada to uradite, sve će krenuti da se odvija mnogo lakše i brže nego do sada. Za vas je naročito povoljna druga polovina meseca, kada će se prilike jedna po jedna otvarati, a vi osetiti da vam se ponovo vraća vaša stara, odlična energija. Sa više entuzijazma ćete pristupati poslu i rezultati ovog puta – neće izostati.

Zdravlje

Energetski promenljiv mesec. Čas ćete se osećati odlično, čas imati naglašenu nervozu i unutrašnji pritisak.

DEVICA

Ljubav

Ko ne bude tražio svađu sa emotivnim partnerom – neće je ni pronaći. Ko bude želeo da u svakom trenutku razgovara sa voljenom osobom o bilo kojoj prijatnoj, neprijatnoj ili čudnoj situaciji – imaće odličnu komunikaciju tokom celog aprila. Ko se bude trudio da razjasni nedoumice, da pokaže emociju i bliskost – isto će dobiti zauzvrat. Naravno, postoje i one druge situacije i druge osobe – koje će povremeno upadati u nervozu i težiti da na neki impulsivniji način deluju prema voljenoj osobi – za vas možemo reći da bi bilo mnogo bolje da ovakav način funkcionisanja preskočite, i zbog partnerovih i zbog svojih živaca. Slobodne Device – postoji šansa da vam se više osoba tokom ovog perioda dopadne. Ne savetuje vam se impulsivni ulazak u neku priču, pogotovo ako je on baziran samo na strasti i hemiji. Dajte sebi malo vremena da proverite da li je ovo neko ko zaista zavređuje vašu pažnju.

Posao

Prvih desetak dana aprila će doneti osećaj frustriranosti, napetost i možda velike promene u poslovnom segmentu koje vam i mogu ali i ne moraju prijati. Kako god bilo – tek ulaskom u drugu dekadu meseca i na dalje – shvatićete da je sve ovo bilo više nego pozitivno po vas i od tog momenta ste u punom radnom fazonu. Kakve god da su okolnosti – vi ćete imati posla. Od vas će se očekivati veliko, najpre mentalno angažovanje i posvećenost projektima i poslovima koji se u ovom periodu rađaju.

Zdravlje

Nepovoljni zdravstveni aspekti vezuju se samo za prvu dekadu meseca. U tom periodu se više pričuvajte, i od prehlada ali i od mogućnosti za povrede.