Od kada znate za sebe imate strije, mazali ste razne kreme i meleme, ali one su i dalje tu! Uporne i dosadne. Možda niste probali pravu stvar – šećer, maslinovo ulje, aloja veru ili sok od krompira.

 

pixabay.com
pixabay.com

Gotovo da nema žene koja se barem u jednom periodu života susrela sa strijama na određenim delovima tela. Evo nekoliko saveta kako da na prirodan način ublažite ove “ožiljke” na vašoj koži.

ŠEĆERNI NAMAZ

Beli šećer je jedan od najboljih prirodnih lekova za ublažavanje strija. Njegova prirodno gruba tekstura pomaže u odstranjivanju mrtvih ćelija kože i tako smanjuje vidljivost strija.

Dovoljno je da pomešate jednu kašiku šećera sa malo bademovog ulja i nekoliko kapi limunovog soka. Sve to dobro promešajte i smesom premažite deo na telu prekriven strijama. Nežno utrljavajte u kožu najmanje 10 minuta svaki dan pre tuširanja. Ponavljate postupak oko mesec dana.

UTRLJAJTE MASLINOVO ULJE

Umirujuća, lekovita i hidratacijska svojstva maslinovog ulja su dobitna kombinacija u nezi oštećene kože. Ovo ulje sadrži mnogo nutritijenata i antioksidansa koji pomažu pri rešavanju mnogih kožnih problema, uključujući i strije.

Blago utrljajte toplo, čisto, maslinovo ulje na kožu i tako podstaknite cirkulaciju, što će u velikoj meri umanjiti strije. Ulje ostavite pola sata na koži kako bi se vitamini A, D i E upili u kožu.

pixabay.com
pixabay.com

STAVITE ALOJA VERU

Aloe vera je poznata kao prirodno sredstvo za lečenje mnogih kožnih problema. Uz vredna lekovita i umirujuća svojstva, koristeći svakodnevno aloe vera gel vrlo brzo ćete uočiti rezultate jer će strije biti manje vidljive.

Sitne listove aloe vere stavite na kožu zahvaćenu strijama i nakon par minuta isperite mlakom vodom. Možete i namazati kožu aloe vera gelom i trljati sve dok se tekstura u potpunosti ne osuši. Potrebno je nanositi aloe veru svaki dan.

SOK OD KROMPIRA

Sok od krompira sadrži vitamine i minerale koji jačaju rast i obnovu ćelija kože. Isecite krompir na debele kriške srednje veličine. Uzmite jednu krišku i pažljivo je utrljajte u regiju sa strijama. Važno je da tečnost koju krompir sadrži utrljate u područje prekriveno strijama i pratite dok ga koža ne upije. Posle isperite taj deo tela.

Pripremila: S. Gavrić