Sveže voće odlično je za našu kožu. Iskoristite to što su nam dostupne sveže breskve da oporavite kožu od štetnih uticaja okoline.

Foto: Freepik

Tokom letnjih meseci koža je izložena sunčevim zracima koji je dodatno isušuju i pospešuju nastanak bora. Prosto je nemoguće da se u potpunosti zaštitite od sunca, ali probajte i budite uporni.

Negujte vaše lice svakodnevno hidratantnim kremama, a jednom ili dva puta nedeljno nahranite kožu prirodnim maskama.

Kako su breskve još uvek aktuelne, savetujemo vam da iskoristite ovo ukusno, mirišljavo i hranljivo voće u borbi protiv bora.

Napravite brzo veoma koristan preparat. Potrebne su vam dve srednje breskve, dve kapi eteričnog ulja lavande, dve kašičice meda i isto toliko maslinovog ulja. Ispasirajte očišćene breskve i pomešajte navedene sastojke. Mešajte dok se smesa ne sjedini, a onda nanesite masku na prethodno očišćeno lice.

Ostavite da maska odstoji 20 minuta i nakon toga je isperite mlakom vodom, piše Stvar ukusa. Kada je uklonite, nanesite na lice malo maslinovog ulja pa ostavite da deluje nekoliko sati kako bi efekat tretmana bio jači.

Inače, plod breskve sadrži dosta vode a malo kalorija, tako da je pogodan kao diuretik i za čišćenje organizma, ali sadrži i korisne sastojke: beta karotin, belančevine, biljna vlakna, biljne masti, biljne hormone, biotin, vitamin A, vitamine B, vitamin C, vitamin E, gvožđe, eterična ulja, kalijum, kalcijum, magnezijum, mineralne soli, natrijum, organske kisline, selen, skrob, sumpor, fosfor, ugljene hidrate, celulozu,šećer

Plod breskve sadrži dosta vode a malo kalorija, tako da je pogodan kao diuretik i za čišćenje organizma, ali sadrži i korisne materije.

Postoji preko 2.000 vrsta breskvi nastalih ukrštanjem ali sve vrste sadrže dosta vode (80 do 90 odsto) i mnogo korisnih supstanci, a niskokalorične su.

Izvor: Zdravaiprava