Zlobnici bi rekli da ženske priče nemaju poentu, ali evo do čega je nas doveo jedan tipičan ženski razgovor. Od prijateljice sam saznala za knjigu dr Marka Hajmena Ultralaka dijeta. Ovo štivo nudi čarobni recept za skidanje kilograma i regeneraciju organizma.

 

ID-100114076
Marin,FreeDigitalPhotos.net

Dr Hajmen tvrdi da vam izbacivanje toksina iz organizma može pomoći da smršate 4,5 kilograma za samo sedam dana. On je povezao upalne procese u organizmu s načinom na koji telo skladišti masnoće.

Cilj je, smatra, detoksikacijom prvo smanjiti masnoće i upale u organizmu, a onda će i kilogrami početi da se tope.

– Ovaj program se temelji na dva osnovna biološka principa. Da biste povratili dobro zdravlje i postigli trajan gubitak kilograma, morate se osloboditi toksina i prirodnim putem izlečiti upale. To će vam pomoći da za samo sedam dana izgubite do 4,5 kilograma, da se osećate zdravo i poletno. Videćete, oslobodićete se i mnogih hroničnih tegoba na koje ste se već navikli i koje niste povezivali s nagomilavanjem toksina u organizmu – ističe dr Hajmen.

Da biste počeli da se pridržavate ove dijete, obavezan je ultrašejk, za ručak ultrasupa, a uveče topla ultrakupka. Za sedam dana poboljšaće vam se zdravlje, a istovremeno ćete se rešiti otrova i viška kilograma.

Nakon sedam dana možete prestati s držanjem dijete, a možete je nastaviti dok god ne postignete željenu težinu ili zdravstveno poboljšanje. Idealno bi bilo da se pridržavate programa još tri nedelje, a ovu dijetu možete držati najviše tri meseca.

Recept za ultrašejk

  • 1/4 šolje mekog sira od soje
  • 1/2 nezaslađenog sojinog mleka bez glutena
  • kašika lanenog ulja
  • 2 kašike mlevenog semena lana
  • 1/2 šolje svežeg ili smrznutog voća – trešanja, višanja, jagoda, malina, breskvi… (možete koristiti svako voće osim agruma)
  • 1/4 šolje jezgrastog voća potopljenog u vodu preko noći
  • 170–250 dl filtrirane vode (dok ne dobijete željenu gustinu)

* Sve sastojke izmiksajte u blenderu