Retro stil je u modi, opisuju ga određeni modeli, motivi, tehnike i materijali, sjaj, boje zamućenih neutralnih nijansi, kao i intenzivnijim „pantone“ nijansama, koje su izuzetno popularne u savremenim trendovima. Unesite sjaj prošlosti u vaš dom.

 

U ovaj stil sjajno se uklapa nijansa žute „pantone fusion gold“, što se može videti na primeru fotelje G01, a uz detalje poput tamnijih zidova sa sitnijim geometrijskim printom i izuzetno poželjnom kombinacijom sa elementima drveta, čini ambijent koji je odličan primer retro stila.

Fotelja ZURICH plavom bojom, ali i dizajnom, takođe predstavlja sjajnog predstavnika retro stila, a pored drveta i raznih drvo dekora, ovaj stil voli knjige i uvek im ostavlja prostora, čak i kada su (samo naizgled) nemarno odložene pored fotelje za čitanje.

Paterni u ambijentima retro stila sjajno se uklapaju na tepisima, jastučićima i raznim prostirkama, a retro linije komada nameštaja, poput klub stola JESSICA, daju posebnu draž ovom stilu.

Ukoliko se odlučite da trpezariju opremite u retro stilu, to nije teško budući da je širok izbor trpezarijskog nameštaja zasnovan na njegovim karakteristikama.

 

Primer je kombinacija trpezarijskog stola M21F i trpezarijskih stolica G504.

Ambijent je obogaćen još jednim detaljem koji retro stil voli, a to su umetničke slike sa motivima koji podsećaju na mirna vremena i izazivaju osećanja ljubavi, mira i pripadanja, koja su svakoj porodici i svakom domu potrebna.

Retro stil je u trendove dizajna enterijera uneo sjaj prošlosti i omogućio promenu perspektive da se nešto „staro“ sagleda kroz prizmu novih shvatanja, iskustvo i emocije doživljenog.

Dizajneri Forma Ideale savetuju da se upustimo u izazov kombinovanja modernog nameštaja sa retro komadima koji bude nostalgične emocije, ali i vratimo dekorativnim predmetima koji podsećaju na neka davna vremena i na neke možda zaboravljene vrednosti.

Izvor: Zdravaiprava