Lakoća i jednostavnost pripreme obroka učiniče da se bolje osećate, povećate svoju životnu i radnu energiju i podignete nivo života na viši nivo.

 

Povrce
www.freeimages.com

Ova škola je namenjena svima koji žele da jedu dobro, ukusno i zdravo. Cilj je pokazati kako mogu da se pripremaju obroci koji ne zahtevaju previše vremena ili umešnosti. Za sve one koji žele da unaprede navike ishrane kurs je odlična osnova koja razbija zablude i pogrešna uverenja.

U toku kursa ćemo naučiti kako se nabavljaju, čuvaju, čiste i pripremaju namirnice za obroke na zdraviji način, bilo da je u pitanju doručak, ručak, večera ili užina. Biće zastupljene sve vrste jela: tople i hladne čorbe, glavna jela od raznih vrsta žitarica i mahunarki, a akcenat je na samoniklom bilju. Naravno poslastice neće biti zapostavljene jer i one mogu uticati na poboljšanje celokupnog stanja organizma.

Škola zdravog kuvanja počinje 21. novembra 2015. godine i obuhvatiće četiri časa u trajanju od po tri sata, subotom od 9:30h u Mikser House-u u Karađorđevoj 46.

Akcenat je na lakoći i jednostavnost pripreme obroka koji će učiniti da se bolje osećate, povećate svoju životnu i radnu energiju i podignete nivo života na viši nivo.

Šta je potrebno za zdrav način pripreme hrane:

dobar komplet raznih šerpi, lonaca i tiganja
posudu za kuvanje povrća na pari
posebnu šerpu za supu
zemljani lonac

Namirnice za zdravu ishranu:

sveže voće i povrće, smrznuto povrće, jogurt, sir, jaja, pirinač, integralni hleb, pasulj, sirće, maslinovo ulje
biljke, začini.

Pripremila: Lidija Bratun