Samo ako stavite nove jastučiće na garnituri za sedenje u vašoj dnevnoj sobi napravićete efektnu promenu u kući. Imaćete utisak kao da ste u sasvim novom stanu.

 

pixabay.com
pixabay.com

Krenite sa dva jastučića, a kasnije možete povećavati broj. Slobodno se igrajte dezenima, materijalima, oblikom i veličinom…

Dakle, ako želite veliku promenu u kući, a nemate mnogo, ili nimalo novca da je kompletno preuredite, najbrži i najjeftiniji način je da zamenite jastučiće na garnituri za sedenje. Dizajneri enterijera tvrde da se oni mogu uporediti sa garderobom, obućom ili nakitom, koji mogu da istaknu ili upropaste celu kombinaciju.

Za početak, sledite pravilo manje je više, pa krenite sa dva jastučića, a kasnije možete povećavati broj. Slobodno se igrajte dezenima, materijalima, oblikom i veličinom, budite maštoviti, ali gledajte da imaju nešto zajedničko. Evo šta još predlažu dekorateri…

MODERAN IZGLED

Neparnim brojem, sa tri ili pet jastuka, postiže se umetnički izgled. Ako su veliki, bolje da ih je manje, jer ambijent deluje urednije nego kada je mnoštvo malenih. Idealna širina je od 45 do 60 cm, što je sasvim dovoljno da se uoče šare, a ne guši prostor. Isprobajte geometrijske dezene na tkaninama od lana i pamuka.

KLASIKA JE UVEK DOBRA

Po dva jastuka na svakoj strani sofe pružaju osećaj reda i simetrije. Veličina zavisi od kauča, ali bi širina većeg jastuka trebalo da bude maksimalno 55 cm. Drugi, manji jastuk, može da bude kružan ili četvrtast. Somot i svila su materijali koji se preporučuju u klasičnim enterijerima. Nećete pogrešiti ni sa modelima u boji kauča.

Izvor: www.novosti.rs