Oktobar kuca na naša vrata, a zvezde kažu da su vage nezaustavljive, ovnovi trezveni, a jarčevi dezorjentisani. Zvezde su nekima baš naklonjene, neko će morati da sačeka bolje dane, a ima i onih čija je astrološka prognoza prosto fantastična. Horoskop za oktobar pripremila je Nataša Ikonić, književnica i zaljubljenik u astrologiju.

Evo šta vam zvezde poručuju…

OVAN

Leto je prošlo, strasti se smiruju a polako počinje da se ispoljava vaša racionalna strana. Ko misli da ste naivni i da se rukovodite samo emocijama, iznenadiće se.

Kad zatreba, kaže njihov horoskop, Ovnovi umeju da budu trezveniji čak i od Jarčeva, a to nije mala stvar.

Ljubav: Lepo je što ste toliko samostalni, ali vaš partner bi voleo da se ponekad oslonite na njega. Ili, bar, da ga pitate za mišljenje.

Zdravlje: Blaga nervoza.

BIK

Pred vama je sjajna nedelja za pokretanje novih projekata. Iskoristite taj pozitivni talas i nemojte sebe da štedite – odmaraćete se kad budete sve to završili, a najverovatnije će kapnuti i neki dinar, pa ćete moći sebe da nagradite novim parfemom ili novim cipelama.

Ljubav: Mirna i stabilna situacija kakva se samo može poželeti. Kao da ste oboje zakopali ratne sekire i najzad zapalili lulu mira.

Zdravlje: Fantastično!

BLIZANCI

freeimages

Došlo je do stabilizacije porodičnih odnosa i u vaš dom se ponovo vratila harmonija. Možete da predahnete, prebrodili ste ono najgore i od sada pa nadalje možda će samo ponekad planuti neka varnica, ali više neće biti požara.

Ljubav: Lepo je to što ste rešili da raspravite sa partnerom sve nesuglasice, ali bilo bi bolje da odustanete od te ideje. Mnogo više se postiže jednim osmehom, nego hiljadama reči.

Zdravlje: Relativno dobro.

RAK

Do sada ste uspevali da izađete iz svake krize, zar ne? Tako će biti i ovog puta. Šetaćete ulicom i odjednom primetiti zlatan sat na trotoaru. Ili će neko istresti kroz prozor, zajedno sa mrvama, upravo onoliko novčanica koliko vam je potrebno za uplatu rate kredita. Ili će se desiti nešto još luđe i originalnije…

Ljubav: Možda će vaš partner dobiti poveći iznos u kladionici. To bi takođe moglo da bude rešenje za vaše probleme.

Zdravlje: Odlično.

LAV

Picjumbo

Ostavite sumnje po strani i krenite u akciju. Dobro je poznato da se većina problema rešava sama od sebe, u hodu. A kada sedimo, oni se nagomilavaju. Dakle, oktobar je vreme kad treba nešto preduzeti, pa makar to značilo i da ćete otići do grada i sesti da popijete kafu sa drugaricom.

Ljubav: Ovde važi obrnuto pravilo; što se više batrgamo, više upadamo u živo blato. Sedite, opustite se i čekajte da druga osoba preduzme prvi korak.

Zdravlje: Mala prehlada.

DEVICA

Možda trenutno stvari izgledaju pomalo haotično, ali to je samo privid. Tokom narednih nedelja će se sve to srediti na najbolji mogući način i videćete da je u svemu tome ipak bilo neke logike i da ste se nepotrebno nervirali.

Ljubav: Dobro raspoloženje je zarazno, loše takođe. Pre nego što pomislite da je vaš partner odjednom postao namćor, preispitajte se – možda ste ga zarazili svojom mrzovoljom?

Zdravlje: Dolazi jesen, vreme je da kupite vitamine i da obnovite svoje zalihe čajeva.

VAGA

Tokom naredne nedelje nećete moći sebe da prepoznate; bićete hiperaktivni, energični i vrlo impulsivni. U tom zanosu i navali energije uspećete da rešite stare probleme, ali i da sebi stvorite nove i sveže probleme. Nema veze. Bitno je da se nešto dešava…

Ljubav: Prebacite deo tih novih problema na partnera, pa neka se on bori sa njima, a vi sebi kupite neku lepu knjigu i privremeno se isključite iz realnosti.

Zdravlje: Odlično.

www.freeimages.com

ŠKORPIJA

Počeli ste da svodite račune i da se pitate da li se isplati toliko raditi samo da bi vas neko potapšao po leđima. Gde su tu opipljivi izrazi zahvalnosti, odnosno, pare? Lepo je biti idealista, ali, idealizam neće platiti račune za struju i internet! Možda je vreme da otvoreno tražite ono što vam pripada.

Ljubav: Očekuju vas uzbudljivi trenuci u dvoje, na kojima možemo samo da vam pozavidimo.

Zdravlje: Blaga nervoza.

STRELAC

Povedite računa o papirima, dokumentima, pročitajte svaki ugovor dva puta pre nego što ga potpišete. Pre nego što izađete iz kuće, proverite da li ste poneli novčanik. Ne spuštajte mobilni telefon na sto kada sednete negde da popijete kafu.

Ljubav: Pre nego što počnete da se udvarate nekome, proverite da li ste možda već u vezi. Biće nezgodno ako dovedete tu osobu kući, a tamo vas već neko čeka.

Zdravlje: Vaša rasejanost je posledica fizičkog premora.

JARAC

Predstoji vam sjajna poslovna nedelja, zapravo, predstoji vam nekoliko sjajnih nedelja u kojima ćete uspeti da završite sve nagomilane poslove i da započnete nove. Zvaće vas osobe na koje ste potpuno zaboravili. Napravićete neka nova poznanstva. Sve u svemu, biće vrlo uzbudljivo. Bar tako kaže horoskop.

Ljubav: I ovde je situacija dobra, da bolja ne može biti.

Zdravlje: Odlično.

VODOLIJA

istock

Započeli ste istovremeno nekoliko poslova u nadi da ćete moći sve da postignete, a onda se ispostavilo da je to nemoguće. Možda bi bilo dobro da angažujete nekoga ko bi deo tih poslova preuzeo na sebe. Naravno, raditi sve sam je jeftinija varijanta, ali pitanje je koliko se to isplati na duže staze.

Ljubav: Svi ponekad grešimo, a poenta dobre veze je brzo prelaženje preko grešaka.

Zdravlje: Prilično dobro.

RIBE

To što ste zaradili lepu svotu novca ne znači da treba momentalno podići svoj standard i spiskati sve u najkraćem mogućem roku. Biće sasvim dovoljno da sebi priuštite neku sitnicu za kojom ste odavno čeznuli, a predlažemo da ostatak novca zašijete u jastučnicu i gurnete je u najdublji kutak ormara.

Ljubav: Iz nekog razloga, partner je pomalo odsutan. Pokušajte da saznate o čemu se tu radi.

Zdravlje: Odlično.

Horoskop pripremila:

Nataša Ikonić, književnica i zaljubljenik u astrologiju

Natasa-1Nataša Ikonić je rođena u Beogradu, završila je Tehnološko-metalurški fakultet i radila je u prosveti, ali i kao specijalista za ljudske resurse.

Bavi se astrologijom i pisanjem, pre tri godine objavljena je njena knjiga “Ponovo s njim” u izdanju Lagune, a uskoro će i Natašin novi roman ugledati svetlost dana.

Piše romantične komedije.