Vaša koža zimi vapi za većom negom! Niske temperature, vetar i grejanje loše utiču na kožu, pa ona puca i isušuje se. Zato je neophodno da svaki dan vodite računa o njoj, da je mažete i negujete.

 

pixabay.com
pixabay.com

Zbog zimskih uslova vaša koža se isušuje, peruta, može da se pojavi i crvenilo, a najugroženiji delovi tela svakako su ruke i lice, naročito usne i deo oko očiju. Evo nekoliko saveta kojih treba da se pridržavate tokom zime.

MASIRANJE USANA

Ispucale usne jednom nedeljno, pre spavanja, nežno izmasirajte četkicom za zube ili laganim pilingom, pa namažite kremom. Pre izlaska iz kuće, zaštitite ih balzamom za usne sa zaštitnim faktorom koji čuva i od sunca i od vetra.

BLAGI GELOVI

Umesto preparata za čišćenje kože koji sadrže alkohol i parfeme, koristite blage PH neutralne gelove ili losione.

IZBEGAVAJTE DIM I TOPLOTU

Izbegavajte zadimljene prostorije, tople kupke i tuširanje vrućom vodom, jer dim i topla voda iritiraju kožu.

graphicstock
graphicstock

OBAVEZNO MAZANJE KREMOM

Svako veče, posle tuširanja, obavezno namažite celo telo hidratantnom kremom, mlekom ili losionom koji odgovara vašem tipu kože, posebno laktove, kolena i stopala jer najbrže ogrube. Kokosovo mleko ili kreme od nevena bogati su hranljivim sastojcima, pa su ovi preparati idealni za negu veoma suve kože sklone perutanju, koja brzo postaje glatka, nežna i meka.

VIŠE TEČNOSTI I VITAMINA

Hladni vremenski uslovi zahtevaju veći unos tečnosti, povrća i voća, integralnih žitarica, nemasnih mlečnih proizvoda i ribe da bi telo dobilo dovoljno vitamina, minerala i ostalih neophodnih supstanci.

Pripremila: S. G.