Na pragu leta čeka nas uzbudljiv horoskop. Pogledajte šta jul donosi svakom znaku zodijaka.

 

Foto: Pexels

Ovan

Posao: Početkom meseca možete da očekujete loše vesti, koje će Vam doneti pomračenje Sunca u Raku. Moguće je da će te vesti ili događaji imati jak uticaj na to kojim putem će ići Vaša karijera. Dobra vest je da će u istom periodu Vaš vladar, Mars, ući u znak Lava i doneti motivaciju i energiju da se borite za ciljeve koje ste sebi postavili. Jul Ovnovima koji su skoro započeli neki projekat ili planiraju da ga započnu ovog meseca, zbog uticaja retrogradnog Merkura mogu da očekuju zastoj u drugoj polovini meseca. Pod uticajem retrogradnog Jupitera mogli biste da preuzmete na sebe više obaveza nego što možete da podnesete, pa očekujte umor i stres, čak i greške koje neće biti lako ispraviti. Savetujemo Vam da tokom jula dobro razmislite pre nego što donesete ikakvu odluku i da ne preuzimate sve na sebe – fokusirajte se na jedan projekat. Nezaposleni Ovnovi mogu da očekuju dobro plaćen honorarni ili sezonski posao.

Ljubav: Jul donosi lepe trenutke sa voljenom osobom. Ovnovi koji imaju porodicu treba da posvete sve slobodno vreme porodici – savetujemo vam da odete na kraće porodično putovanje. U drugoj polovini meseca možete da očekujete nešto teži period. Naime, zbog uticaja retrogradnog Merkura u Lavu počećete da se preispitujete – razmišljaćete da li je partner/ka idealna osoba za Vas, a moguće je i da ćete početi da razmišljate o bivšoj ljubavi. Nemojte da se iznenadite ako Vam se osoba iz prošlosti iznenada javi. Slobodni Ovnovi bi već sredinom meseca mogli da započnu emotivnu vezu sa veoma zanimljivom osobom. Moramo da Vas upozorimo da pod uticajem retrogradnog Neptuna nećete posmatrati stvari realno, pa je moguće da ćete veoma brzo uvideti da gajite zablude u vezi s tom osobom.

Zdravlje: Tokom jula možete da očekujete probleme sa hormonima i stomakom. Vrlo je moguće da ćete morati da promenite režim ishrane. Savetujemo Vam da posetite nutricionistu što pre. Očekujte i pad imuniteta, pa samim tim i probleme sa virusima i infekcijama.

Bik

Posao: Ulazak Marsa u znak Lava donosi Vam olakšanje na poslovnom planu – moguće je da ćete dobiti informacije koje će Vam pomoći da rešite poslovni problem koji imate već neko vreme. Bikovi koji traže posao treba da iskoriste prvu trećinu meseca, jer planetarni aspekti donose nove poslovne mogućnosti. Nakon 8. jula, kada će nastupiti retrogradni Merkur, možete da očekujete otežanu komunikaciju sa saradnicima i nadređenima. Ako budete smireni i racionalni, ne bi trebalo da dođe do konflikta. Retrogradni Saturn će Vas podsetiti na poslovne obaveze iz prošlosti koje niste završili. Moraćete da ih završite do kraja meseca, jer biste inače mogli da imate ozbiljne probleme u budućnosti. Druga polovina meseca nije pogodna za poslovna putovanja i pregovore, ali je povoljna za naplatu dugova i poboljšanje finansijskog stanja.

Ljubav: Bikovi koji su u vezi ili braku osetiće tokom jula nemir – preispitivaćete sve odluke donete u prethodnom periodu. Moguće je da ćete biti razočarani i tužni, ali ne brinite, tako se osećate zbog retrogradnog Merkura u Lavu. Savetujemo Vam da ne donosite ishitrene odluke, barem ne dok ste toliko emotivni. Sačekajte da emocije splasnu. Krajem jula možete da očekujete ozbiljan sukob sa partnerom, a ukoliko ne budete kontrolisali svoje ponašanje, velike su šanse da ćete raskinuti. Ukoliko ste slobodni, velike su šanse da ćete se u julu okrenuti sebi i svojim željama i potrebama. Moguće su prolazne avanture, ali ništa ozbiljno.

Zdravlje: Savetujemo Vam da uvedete više fizičke aktivnosti u svakodnevicu. Moguće je da ste se u poslednje vreme ulenjili i da to ozbiljno utiče na Vaše zdravstveno stanje. Takođe, smanjite unos alkohola i šećera.

Blizanci

Posao: Mars u znaku Lava će ući u Vaše polje komunikacije i dodatno pojačati Vašu komunikativnost i harizmatičnost. Iskoristite prvu nedelju jula za sklapanje poslovnih dogovora i za traženje posla – posebno ako se bavite komunikacijama, medijima ili marketingom. Poboljšanje na polju finansija možete da očekujete već 3. jula, kada će Rak ući u Vaše polje finansija I doneti poboljšanje. Pod uticajem retrogradnog Merkura možete da postanete neoprezni sa novcem, što može da dovede do dugova u narednom mesecu. Pod uticajem retrogradnog Saturna možete da očekujete nagomilavanje poslova koje u prošlosti niste završili. Savetujemo Vam da ih ne ignorišete, nego da se posvetite njihovom rešavanju.

Ljubav: Blizanci koji su u vezi ili braku treba da iskoriste prvu polovinu meseca za razgovor sa voljenom osobom o zajedničkim ciljevima. To će Vas dodatno zbližiti i povezati. Slobodni Blizanci će biti društveno aktivniji nego ranije, pa će uživati u društvu pripadnika suprotnog pola. Planete najavljuju mnogo flerta, ali ništa konkretno. Pod uticajem retrogradnog Neptuna možete da očekujete ljubavne probleme vezane za osobu iz prošlosti. Savetujemo Vam da ne bežite od toga, već da se suočite sa tim, jer drugačije nećete moći da krenete napred.

Zdravlje: Kvadrad Marsa sa Uranom donosi Vam probleme sa kardiovaskularnim sistemom. Takođe, zbog pada imuniteta možete da očekujete probleme sa virusima i ekcemima. Pod uticajem retrogradnog Jupitera možete da očekujete povratak hroničnih tegoba iz prošlosti.

Rak

Posao: Već početkom jula (tačnije, 2. jula), kada će nastupiti totalno pomračenje Sunca u Raku, možete da očekujete poslovne probleme. Moguće je da će se neki posao izjaloviti ili propasti. Savetujemo Vam da ne paničite, jer će se ubrzo, pod uticajem retrogradnog Merkura u Lavu, otvoriti nove poslovne mogućnosti. U periodu nakon 11. jula možete da očekujete nesuglasice sa kolegama koje bi mogle da se pretvore u ozbiljnu raspravu. Rakovi koji traže posao, treba da se fokusiraju na poslove u oblasti turizma i nekretnina.

Ljubav: Nažalost, jul će biti težak za sve Rakove koji su u vezi ili braku, jer planetarni aspekti donose napete odnose sa partnerom/kom. Ženski Rakovi će biti preemotivni, preosetljivi, uvredljivi i opsednuti trivijalnim stvarima. Ukoliko ne uspete da kanališete tu netrpeljivost, moguće je ozbiljno zahlađenje Vaših odnosa. Savetujemo Vam da popričate sa voljenom osobom o tome i da zajedno donesete odluku kako da prevaziđete loš period. Slobodni Rakovi koji se već neko vreme “muvaju” sa nekom osobom, konačno mogu da očekuju pomak u tom odnosu. Moguće je da će u Vaš život ući nova osoba, koja će Vas odmah privući. Međutim, pod uticajem retrogradnog Merkura u Lavu moguće je da ćete već krajem meseca imati ozbiljnu raspravu, moguće i prekid kontakta.

Zdravlje:

Jul vam donosi stabilno zdravstveno stanje. Povedite računa o navikama koje imate – poželjno je da se hranite zdravije i da trenirate više.