Foto: Pexels

Lav

Posao: Početak meseca će biti veoma dobar – očekujte poboljšanje u komunikaciji sa nadređenima, a samim tim i značajno olakšanje. Međutim, mesec neće proći u tom tonu, jer Vam retrogradni Jupiter donosi poslovne probleme, koje neće biti lako rešiti. Savetujemo Vam da ne brzate prilikom rešavanja problema, već da dobro razmislite o mogućim opcijama. Ne zaboravite da se posavetujete sa iskusnijim kolegama ili sa nadređenima. Pod uticajem retrogradnog Merkura mogući su problemi sa koncentracijom, pa svaku odluku ili dokument proverite nekoliko puta. Znate kako se kaže: “dvaput merite, jednom secite.”

Ljubav: Retrogradni Merkur u Lavu donosi pojačane emocije, koje prate ljubomora i posesivnost. Dakle, već Vam je jasno da će ovo biti težak mesec za Vas, posebno ako ste u dužoj vezi ili braku. Ukoliko je Vaš partner rođen u znaku Ovna, Škorpije ili Jarca, možete da očekujete ozbiljnu svađu, koja bi mogla da dovede do razdvajanja (najverovatnije na kraći vremenski period). Slobodni Lavovi bi mogli da se zaljube u osobu koja će ih zaintrigirati i osvojiti na prvu loptu. Savetujemo Vam da budete oprezni, jer pod uticajem retrogradnog Neptuna možete da gajite iluzije povodom te osobe i da kroz dva-tri meseca budete veoma povređeni.

Zdravlje: Lavovi koji rade “sedeći” posao, mogu da očekuju probleme sa leđima i nogama. Savetujemo da posetite fizioterapeuta pre nego što problemi sa leđima postanu hronični. Dobra vest je da planete najavljuju poboljšanje imunog sistema, pa nećete imati problem sa virusima i infekcijama.

Devica

Posao: Pod uticajem totalnog pomračenja Sunca možete da očekujete spletkarenje i ogovaranje na poslu. Velike su šanse da ćete doživeti nešto što će Vas veoma razočarati. Savetujemo Vam da pokušate da obuzdate emocije i da racionalno porazgovarate sa kolegama ili nadređenima sa kojima imate problem. Retrogradni Merkur će sve ovo dodatno da pogorša, jer donosi probleme u komunikaciji. Sunce u opoziciji sa Saturnom podseća Vas da dobro razmislite pre nego što donesete neku odluku. Savetujemo Vam da izbegavate rizične poslove i dogovore, jer će Vas na duže staze puno koštati. Device koje traže posao treba da se fokusiraju na poslove u javnom sektoru.

Ljubav: Mnoge Device će se povući u sebe nakon osmog jula, kada će Merkur da krene retrogradno. U redu je da odvojite malo vremena da razmislite o svemu što Vas muči, ali treba da kažete partneru kako se osećate i zašto se tako osećate. U suprotnom, može da dođe do zahlađenja odnosa između vas. Slobodne Device mogu da očekuju zanimljiva dešavanja u drugoj polovini jula, kada će Venera napraviti trigon sa Neptunom i doneti povoljne aspekte za ljubav. Vrlo je moguće da ćete prilično spontano započeti vezu, a planete pokazuju da su velike šanse da ćete biti srećni i zadovoljni.

Zdravlje: Osetljivo i promenljivo zdravstveno stanje. Jul vam donosi probleme sa krvnim pritiskom, kostima i zglobovima. Dobra vest je da će se u drugoj polovini meseca Vaše zdravstveno stanje popraviti.

Vaga

Posao: Venera trećeg jula ulazi u Vaše polje karijere i donosi povoljne aspekte za pronalaženje posla, pokretanje novih projekata i rešavanje poslovnih problema. Pod uticajem retrogradnog Merkura mogući su problemi sa kolegama, posebno ako radite u timu. Moguće su i administrativne greške, koje ćete morati da ispravljate. Retrogradni Jupiter i retrogradni Pluton će Vas navesti da se suočite sa poslovnim propustima iz prošlosti. Savetujemo Vam da “ne bežite” od problema, već da pokušate da pronađete rešenje za njih. Ne bi bilo loše da se posavetujete sa starijim kolegama pre nego što donesete odluku. Krajem meseca će Mars napraviti trigon sa Jupiterom i doneti povoljne aspekte za rešavanje konflikta i problema, tako da ćete u naredni mesec zakoračiti prilično rasterećeni.

Ljubav: Vage koje su u vezi ili braku treba više da se aktiviraju oko socijalnog života sa partnerom. Savetujemo Vam da predložite neko putovanje, odlazak na koncert ili izlazak. Neophodno je da osvežite odnos! Pod uticajem retrogradnog Merkura u Lavu možete da očekujete pojačane emocije i povremene “napade” ljubomore. Slobodne Vage treba da se aktiviraju na polju društvenog života, takođe. Izlazite, družite se i provodite vreme sa dragim osobama. To će Vas napuniti pozitivnom energijom, pa ćete prosto da zračite i privlačite osobe suprotnog pola kao magnet. Krajem meseca možete da očekujete ulazak u vezu. E sad, ja ne bih bila ja kada Vas ne bih upozorila na nešto! Pod uticajem retrogradnog Neptuna možete imati nerealnu sliku osobe sa kojom se viđate.

Zdravlje: Jul je opušten i bez briga za vas. Možete da očekujete stabilno stanje. Bilo bi dobro da provodite više vremena na svežem vazduhu.

Škorpija

Posao: Vaš vladar Mars ući će u Vaše polje karijere i doneti povoljne aspekte za ostvarivanje ciljeve koje imate na polju karijere. Vrlo je moguće da ćete zahvaljujući rezultatima koje ste ostvarili u prethodnom periodu ostvariti povišicu ili unapređenje. Jul je savršen mesec za to. Najviše uspeha mogu da imaju Škorpije koje se bave menadžmentom, marketingom ili javnom nastupom. Sa dolaskom retrogradnog Merkura možete da očekujete zastoj i sitne probleme na poslovnom planu, ali ništa što se ne može rešiti. Pod uticajem retrogradnog Jupitera možete da očekujete neko razočaranje na poslovnom planu. Ne dozvolite da Vas to obeshrabri, već nastavite da radite i da se trudite i sve će biti dobro.

Ljubav: Škorpije koje su u vezi ili braku treba da odu na neko putovanje sa voljenom osobom. To će osvežiti vašu vezu ili brak i dodatno će vas približiti. Polovinom jula, pod uticajem Sunca i Venere u opoziciji sa Saturnom i Plutonom, možete da očekujete nesuglasice sa partnerom, najverovatnije zbog ljubomore. Retrogradni Merkur u Lavu će pojačati Vaše emocije, pa ćete krajem meseca biti veoma osetljivi i netolerantni. Slobodnim Škorpijama će Retrogradni Saturn vratiti neku osobu iz prošlosti. Ukoliko je to osoba koja Vas je jako povredila u poslednjih godinu dana, savetujemo Vam da ne ulazite ni u kakav odnos sa njom. Jul neka prođe, pa onda nastavite sa aktivnostima.

Zdravlje:

Mogući su problemi sa probavom, pa Vam savetujemo da povedete računa o tome šta i kada jedete i pijete. Izbegavajte fast fud i alkohol.