Foto: Pexels

Strelac

Posao: Totalno pomračenje Sunca donosi Vam umor i stres. Jul je mesec kada treba da odmarate. To će ulazak Marsa u znak Lava dodatno pojačati. Savetujemo Vam da završite najvažnije obaveze i da uzmete nekoliko dana slobodno, da se odmorite i malo napunite baterije. Početkom meseca možete da očekujete poboljšanje finansija. Savetujemo Vam da taj novac sklonite sa strane i da ga još neko vreme ne trošite. Pod uticajem retrogradnog Merkura mogući su problemi sa tehnikom – nemojte se iznenaditi ukoliko Vam se pokvari računar ili telefon. Kraj meseca će biti povoljan za Vas. Trigon Marsa sa Jupiterom donosi Vam nove projekte, nove saradnike i poslove.

Ljubav: Pod uticajem retrogradnog Merkura i retrogradnog Plutona možete da očekujete povratak problema iz prošlosti ili nezadovoljstvo partnera/ke zbog toga što niste ispunili obećanje koje ste dali u prošlosti. Kako bi sve prošlo bez većih problema, savetujemo Vam da pokušate da, zajedno sa voljenom osobom, odredite rešenje za probleme koje imate u vezi ili braku. Slobodni Strelčevi će blistati! Pod uticajem retrogradnog Merkura u Lavu će biti pozitivniji i romantičniji nego inače, pa ćete kao magnet privlačiti osobe suprotnog pola. Međutim, pod uticajem retrogradnog Jupitera možete imati prevelika očekivanja, pa će Vam biti teško da pronađete osobu koja Vam u potpunosti odgovara.

Zdravlje: Promenljivo zdravstveno stanje! Mogući su problemi sa respiratornim organima, kičmom i organima za varenje. Savetujemo Vam da tokom ovog meseca budete umereni u svemu, kako ne biste dodatno pogoršali zdravstveno stanje.

Jarac

Posao: Totalno pomračenje Sunca i Mars u znaku Lava donose probleme sa finansijama. Moguće je da su Vam se nagomilali dugovi i da ne znate kako da ih vratite. Savetujemo Vam da se posavetujete sa nekim stručnjakom. Venera u znaku Raka donosi veliki broj teških pregovora – moguće je da ćete morati da donsete odluke koje Vam se ne dopadaju. Potrudite se da izbegnete sve vrste rizičnih dogovora ili ulaganja, jer biste već početkom meseca mogli da osetite posledice toga. Jarčevi koji traže posao treba da se aktiviraju u periodu nakon 19. jula, posebno u oblasti ekonomije i prava. Takođe, planete najavljuju uspeh u pronalaženju sezonskih ili honorarnih poslova.

Ljubav: Tokom jula će vladati napeti odnosi sa voljenom osobom, posebno u drugoj polovini meseca. Retrogradni Jupiter će doneti sukobe oko problema iz prošlosti, a to će opozicija Sunca sa Saturnom dodatno pojačati. Možete da očekujete niz svađa tokom jula, s tim što će se situacija smiriti krajem meseca. Slobodni Jarčevi bi mogli da uđu u tajnu vezu, najverovatnije sa zauzetom osobom. U početku će sve biti zabavno, ali vremenom će postajati sve napornije i teže. Velike su šanse da ćete iz ovog odnosa izaći povređeni. Budite oprezni, jer pod uticajem retrogradnog Plutona možete da imate iskrivljenu sliku partnera.

Zdravlje: Retrogradni Merkur se nalazi u Vašem polju zdravlja i upozorava Vas da budete pažljiviji. Jul vam nalaže da povedite računa o ishrani, ne izlažite se velikim fizičkim naporima i slično. Moguć je drastičan pad imuniteta.

Vodolija

Posao: Već početkom meseca, pod uticajem totalnog pomračenja Sunca, možete da očekujete neku poslovnu ili finansijsku krizu, koju neće biti lako rešiti. Retrogradni Merkur će Vam u periodu nakon osmog jula doneti probleme u komunikaciji sa poslovnim partnerima i saradnicima. Poteškoće u komunikaciji mogu da dovedu do zastoja na poslovnom planu. Sunce i Venera u opoziciji sa Saturnom i Plutonom donose Vam u drugoj polovini meseca spletkarenje na poslovnom planu. Kao što vidite, jul će biti prilično težak mesec za Vas, ali ne brinite, planete pokazuju da ćete sve poteškoće uspeti da prevaziđete.

Ljubav: Pod uticajem pomračenja Sunca, Vodolije će biti veoma netolerantne – posebno ženski pripadnici ovog znaka. Netolerancija može da dovede do ozbiljne krize u vezi ili braku. Bićete skloni tome da reagujete ili previše burno ili ćete ćutati i povlačiti se u sebe. Savetujemo Vam da popričate ozbiljno sa voljenom osobom o tome što Vas muči – bez svađanja i vređanja. Slobodne Vodolije mogu da očekuju veoma zanimljivo poznanstvo preko prijatelja. Velike su šanse da će to prerasti u nešto više od drugarstva.

Zdravlje: Planete najavljuju urinarne smetnje i otežanu probavu. Posetite lekara pre nego što se pojave ozbiljnije zdravstvene teškoće.

Ribe

Posao: Potpuno pomračenje Sunca u Raku, koje će se desiti trećeg jula, donosi Vam probleme u karijeri – najverovatnije zbog pojačanog ega i ambicioznosti. Naime, želećete više nego što je trenutno moguće. Zbog toga biste, pod uticajem retrogradnog Merkura u Lavu i retrogradnog Jupitera, mogli da “uskočite” u neki rizičan posao, verujući da će Vam on doneti više novca i bolji položaj. Mars u kvadratu sa Uranom najavljuje finansijske gubitke već sredinom meseca. Jul je mesec kada ne treba da ne žurite sa odlukama koje donosite i da se ne vodite emocijama i egom, već konkretnim podacima. Na taj način ćete izbeći većinu problema koje Vam planete najavljuju za ovaj jul.

Ljubav: Ribe u vezi ili braku mogu da očekuju krizu, najverovatnije zbog manjka tolerancije. Očekujte česte svađe i rasprave, neretko i oko nebitnih sitnica. Pomračenje Sunca i retrogradni Merkur pojačaće Vaše emocije, pa ćete biti veoma osetljivi. Ribe koje ne veruju u potpunosti voljenoj osobi ili ne osećaju sigurnost, najverovatnije će odlučiti da prekinu vezu ili brak. Slobodne Ribe pod uticajem retrogradnog Plutona mogu da očekuju povratak veoma bitne osobe iz prošlosti. Velike su šanse da je to osoba koja Vam je mnogo značila i zbog koje ste bili jako povređeni. Ukoliko ne želite da prolazite kroz tu sagu ponovo, savetujemo Vam da ne započinjete ništa sa tom osobom. Dobra vest je da biste krajem meseca mogli da upoznate veoma zanimljivu osobu, najverovatnije u izlasku ili preko prijatelja.

Zdravlje: Jul pokreće Merkur, pa će osmog jula krenuti retrogradno u Vašem polju zdravlja i doneti promenljivo zdravstveno stanje. Očekujte psihosomatske smetnje i probleme sa kožom.

Izvor: astrousluge