Sendvič za doručak je najbrže i najjednostavnije rešenje. Ono što vam predlažemo ka svežu ideju je da krišku hleba iskoristite za nove kombinacije ukusa. Isprobajte voćni sendvič još danas i unesite svežinu na početku radnog dana.

 

graphicstock
graphicstock

POTREBNO JE

  • puter ili blagi sirni namaz
  • sveže voće, takođe po ukusu. najsočnniej su jagode, banane, kivi ili šumsko voće

 

PRIPREMA 

Ako izaberete sveži hleb na sendvič možete da mažete i puter i sir. Na dvopek takođe, a ako želite da tostirate kriške neka sendvič bude sa puterom. Tada će biti još sočniji. A onda pobacajte omiljeno voće, a za dekoraciju mogu da posluže i sveži listovi nane. Ukusi će vas sigurno oduševiti.

graphicstock
graphicstock

ZAŠTO JE DORUČAK VAŽAN?

  • Doručak nam obezbeđuje dobru koncentraciju i pamćenje. Ako ne doručkujete, čitav dan nedostajaće vam energije.
  • Nakon spavanja, odmora i dugih sati bez jela, telu je potrebna energija. Koncentracija šećera u krvi je niska i mozgu su hitno potrebni ugljeni hidrati. Doručak najkasnije sat vremena nakon buđenja će uravnotežiti nivo šećera u krvi.
  • Kada organizam nauči da nema doručka, on pokušava da štedi energiju i hranljive materije koje pojedete za večeru. Tako, umesto da sagoreva, on čuva kalorije i kilograme, kako bi stvorio energetske rezerve za periode bez doručka. Ovim putem remeti se metabolizam.
  • To što ne doručkujete, ne znači da ćete mršaviti, već sasvim suprotno. Telo najbrže troši kalorije i najviše ubrzava metabolizam ako se hranimo redovno i po malo.

Pripremila: M. V.