Želite dodatnu UV zaštitu da opušteno tokom sunčanih dana boravite na plaži, uživate u bašti gradskog kafea, igrate se s decom ili bavite sportom? Ali, ne želite da ugrozite zdravlje i lepotu svoje kože, jer znate da sunčevo zračenje može izazvati razne negativne posledice, poput hiperpigmentacije i prevremenog starenja, ali i ozbiljnijih oštećenja. Sada vam predstavljamo preparet koji nude više od UV zaštite.

 

Foto: Eucerin

Kako pomiriti te dve želje?

Odgovor je veoma jednostavan – izbegavanjem direktnog izlaganja suncu u periodima dana kada je UV zračenje najintezivnije i redovnom upotreba krema.

U korak sa naukom u cilju pouzdane zaštite

Zahvaljujući modernoj tehnologiji podaci o visini UV zračenja dostupni su u svakom trenutku. Ono što je uz to potrebno da znate je da direktno izlaganje suncu apsolutno treba izbegavati kada je UV zračenje veće od 8.

Neželjeni efekti sunca, ipak, prete zdravlju i lepoti vaše kože i u ostalim periodima dana.

Za to su odgovorni UVA i UVB zraci, a prema novijim naučnim saznanjima i vidljiva svetlost visoke energije. Ova svetlost u sunčevom spektru, vidljiva ljudskom oku, takođe dovodi do formiranja slobodnih radikala u koži, posledičnog oštećenja ćelija i prevremenog starenja kože.

U korak sa novim naučnim saznanjima o dejstvu sunca na kožu sa ciljem da pruži pozdanu UV zaštitu od svih neželjenih efekata sunca, unapređena formulacija Eucerin linije za UV zaštitu od sunca, kombinuje visoko efikasne UVA i UVB filtere.

Visoka efikasnost

Pozdanost zaštite koju pruža Eucerin linija zasnovana je na spektralnoj tehnologiji, a biološku zaštitu kože u formulaciji Eucerin preparata za zaštitu od sunca, sa druge strane, pružaju aktivni sastojci među kojima su:

1.Likokalkon A, koji štiti ćelije kože od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. Ovaj snažni oksidans, inače, sadrže svi preparati Eucerin linije.

2. Gliciretinska kiselina, koja podržava prirodne zaštitne mehanizme obnavljanja DNK, prisutna je u formulaciji Eucerin preparata i preparatima namenjenim zaštiti od sunca za decu.

3. AGR kompleks, takođe moćni antioksidans koji jača odbrambenu sposobnost kože.

Indivuadualna prilagođenost

Pored pouzdane zaštite od trenutnih i dugotrajnih oštećenja izazvanih sunčevim zračenjem, Eucerin preparati sadrže i sastojke koji neguju kožu i prilagođeni su njenim individualnim potrebama. Zahvaljujući tome, upotreba ovih preparata je ugodnija, a time i redovnija.

Poklon

Eucerin preparati  sadrže formulu za zaštitu od mrlja koja smanjuje njihov intenzitet nakon pranja.

Ako 11.juna od 12 časova pošaljete mejl na zdravaiprava@gmail.com sa podacima – ime, prezime, kontakt telefon i adresu- možete da dobijete jedan od preparata za UV zaštitu i negu kože tokom leta. Poklone će dobiti dva najbrža čitaova portala “Zdrava i prava”.

Tekst: Promo