Nema čoveka koji ima dete, a da ne zeli da bude najbolji svom detetu. Mnogobrojni su saveti , bezbroj ih je pravih, mada uvek treba izabrati najbolji. Onaj koji će biti po meri roditelja i koji će odgovarati detetu.

 

 

Foto: Pixabay

Svi roditelji, bilo da njihova deca tek uče da hodaju ili su tinejdžeri, traže odgovore na isto pitanje: Kako efikasno i svakodnevno vaspitavati svoje dete a da pri tome nema vike i rasprave?

Roditeljstvo treba posmatrati kao veštinu i to onu najzahtevniju koja se uči ceo život.

Dobar roditelj zna da mora da prati odrastanje svog deteta kroz sve njegove razvojne faze. Kao što on vaspitava dete, tokom njegovog odrastanja, mnogo toga će naučiti i sam roditelj. Uostalom, staž jednog roditelja je veliki baš koliko dete ima godina. Zato je, na izvestan način, roditeljstvo međusobno vaspitavanje i odrastanje.
Doduše, nekada smo samo prepisivali modele sa roditelja na decu, a danas se otvaraju mnoge škole i kursevi, radionice i predavanja koja nude rešenja i odgovore.
Takva jedna radionica, koja će ponuditi odgovore na mnoga pitanja je radionica u organizaciji Geštalt asocijacije za psihoterapiju i savetovanje.
Radionica će biti održana 4. marta, a besplatno predavanje za roditelje vodiće Vesna Milić – geštalt psitoterapeut i Ana Balaban – edukant Geštalt psihoterapije i dipl. pedagog.

Prijava je obavezna preko sajta ili putem maila gaps.srbija@gmail.com.