Ako se dvoumite da li treba da otputujete negde ili ne, odgovor je – da! Putovanja su dobra za vas!

Ako se pitate gde, odgovor je bilo gde. Bez obzira da li idete na planinu, city break turu, more, na auto-stop avanturu ili ste rešili da posetite babu na selu, putovanja su odlična stvar.

 

www.freeimages.com
www.freeimages.com

RAZVIJA KREATIVNOST

Od putovanja ćete postati pametniji i kreativniji! I to bukvalno! Osim što ćete videti i naučiti nove stvari, putovanje će vas ubaciti u situacije u kojima ćete morati da se sporazumevate “rukama i nogama“, moraćete da razvijete i malo osećaja za drugačije običaje, pa da unapred zaključujete šta nije poželjno da radite. Ako, pride, sami organizujete put, vaša mogućnost rešavanja problema će dodatno porasti, jer nećete imati agenciju, prijatelja, rođaka kog možete da zovete, nego ćete sve morati da improvizujete.

Oni najluđi, koji odu negde sa budžetom ispod svakog nivoa, shvatiće na koje se sve načine može doći do besplatnog ručka i smeštaja, tako da mogu da razviju osobine koje će im dobro doći u životu.

 

SMANJUJE STRES

Putovanje dobro utiče na vaše zdravlje! Nakon samo dan, dva, na putu, 89 odsto ljudi oseti značajno smanjenje nivoa stresa.

U skladu sa tim, odlazak na putovanje smanjuje rizik oboljevanja od bolesti srca, kao i drugih bolesti koje su u vezi sa prekomernom količinom stresa.

Takođe, putovanja nas čine srećnijim, tako da imaju povoljan efekat na ljude koji boluju od depresije. Štaviše, putovanja su dobra za sve aspekte mentalnog zdravlja.

www.freeimages.com
www.freeimages.com

 

JAČA VEZU

Takođe, parovi koji putuju zajedno imaju jači osećaj intime, tako da putovanja dobro utiču i na vašu vezu!

Ako još uzmemo u obzir da nam novac potrošen na putovanja daje veći osećaj zadovoljstva nego onaj koji potrošimo na materijalna dobra, ne postoji niijedan razlog da već danas ne počnete da planirate svoje sledeće putovanje!

 

 

Izvor: www.putovanjazadvoje.rs