Zdrave navike su važne. Ali, zašto? Kompanija “Idea” je uz podršku Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu i Predškolske ustanove Vračar posetila vrtić “Mića i Aćim” gde je kroz druženje mališanima objašnjeno zašto je važno da se zdrave navike steknu još od malih nogu.

 

promo
promo

Deca su kroz igru učila da osim brze hrane- postoji i drugi izbor.

Osim dečje predstave, gost ove radionice bio je i Osman Ahmed, voditelj jedne od najpopularnijih emisija za decu, koji ih je na edukativan i kreativan način naučio veoma bitnom lekcijom, da je zdrav način ishrane baziran na svežem voću i povrću od velikog značaja za pravilno razvijanje organizma i njegovo funkcionisanje.

Najmlađi su se sjajno zabavili i obećali su da će uvrstiti voće i povrće u novu omiljenu obavezu i tako sačuvati svoje zdravlje.

I u svoje objekte “Idea” je uvela akciju “Odaberi zdravo, uberi sveže” koja ima za cilj da pažljivo odabranom ponudom i pristupačnim cenama, svoje potrošače, koji vode računa o tome da sebe i svoju porodicu hrane zdravo, uvede u svet zdravije ishrane i zdravijih navika.

U okviru ove kampanje “Idea” je podržala i jednodnevni seminar “Roditelj za primer” sa ciljem da podigne svest kod roditelja o važnosti njihovog uticaja na rani razvoj deteta i na ponašanje koje oblikuju kod njih. Svako voće je idealna užina koju možemo da pojedemo između obroka i zato je važno da deca ovu naviku steknu od malih nogu.

Pripremila: M. Vlaisavljević