Zeleni čaj ne samo da je dobar za jačanje imuniteta, već je odlično sredstvo za negu vaše kože. Ako do sada niste znali, ovaj napitak pomoći će vam da očuvate sjaj i svežinu lica.

 

graphicstock
graphicstock

U čemu je tajna zelenog čaja? Kako ističu poznavaoci, ovaj napitak gorkog ukusa je zbog bogatstva flavonoida čak 10 puta jači antioksidans od vitamina E.

PODSTIČE CIRKULACIJU

Iako se zeleni čaj najčešće preporučuje za jačanje imuniteta, on je odlično sredstvo za negu kože.

Ovaj čudotvorni čaj pomaže u borbi protiv štetnih uticaja UV zraka, doprinosi boljem iskorišćavanju sastojaka iz krema sa zaštitnim faktorom, i delotvoran je u lečenju kože od opekotina. Zeleni čaj ublažava iritacije i crvenilo, pa se posebno preporučuje za osetljivu kožu.

S obzirom da zeleni čaj sadrži kofein, ovaj napitak podstiče cirkulaciju i izbacivanje suvišne tečnosti iz tela. Zbog toga je naročito efikasan u borbi protiv celulita.

LEKOVITI TONIK

Od zelenog čaja možete da napravite tzv. lekoviti tonik. On odgovara svakom tipu kože, a možete ga nanositi ujutru i uveče, i to na prethodno očišćeno lice. Posle tretmana nanesite hidratantnu kremu. Ovaj lekoviti tonik od zelenog čaja je idealan za tople dane, pa ga možete koristiti kada poželite da se osvežite.

Za pripremu tonika potrebni su vam sušeni listići organskog zelenog čaja. Veliku kašiku čaja ubacite u dva decilitra tople, ali ne ključale, vode i ostavite da odstoji pet minuta. Procedite, ohladite i sipajte u plastičnu ili staklenu flašicu sa raspršivačem, kako biste tonik lakše nanosili na vašu kožu.

Savet plus: Pre korišćenja tonik dobro protresite, kako bi se svi sastojci sjedinili. Držite ga u frižideru i upotrebite u roku od tri dana. Ne bi trebalo da stoji duže.

Pripremila: S. G.