Želje, odluke, promene – često im težimo, a da li ih najbolje razumemo. Nekada nas misli blokiraju, a nekada stvarnost ne dozvoljava da se želje pretvore u stvarnost. Lajfkouč Dragana Bačanek kaže da je ključno za ostvarivanje želja razlik aizmeđu njuih i odluke, a upozorava i koje su to zamke u koje najčešće upadamo.

 

 

Foto: Freepik

“Dok ne donesete odluku razmišljate, kada je donesete više ne razmišljate već delate. Ne okrećete se da vidiet šta je iza već gledate pravo i krećete se ka svom cilju”, kaže Dragana Bačanek, lajfkouč koja ističe da postoji pet najčešćih zamki na koje nailazimo kada želimo nešto da promenimo.

1. Mislimo da je želja isto što i odluka

Odluka ima sasvim drugu energiju od želje. Odluka ima snagu i jačinu. Želja je vazdušasta.

2. Čekamo bolja vremena.

Možda nikada neće doći. Ako nešto želite onda odmah krenite u realizaciju. Nikada okolnosti neće biti idealne.

3. Čekamo da se nešto promeni samo od sebe.

Ništa se ne menja dok se mi ne promenimo i ne učinimo željenu promenu.

4. Imamo skriveni izgovor – „ne znam šta želim“.

Uvek znamo šta želimo i koji je naš sledeći korak. Lelujanje u zoni „ne znam“ je izgovor. Budite iskreni prema sebi i priznajte sebi šta želite.

5. Nemamo jasnu sliku

Koliko će nas boleti u budućnosti nedonošenje odluke o promeni i nemamo jasnu sliku koliko će nam biti lepo u budućnosti kada donesemo odluku o promeni. Osvestite koliko će biti bola u budućnosti ukoliko u ovom trenutku ne krenete u promenu i vidite jasnu sliku u glavi lepote uživanja koja vas čeka ako se već danas pokrenete.

Izvor: Zdravaiprava