Nema osobe na svetu koja barem jednom nije “upoznala” ljubomoru. U nekim situacijama ona može biti korisna jer pokazuje da nam je do nekoga stalo, ali ponekad je potpuno neprimerena.

 

Portal TOI navodi neke od situacija u kojima bi trebalo da naučimo da obuzdamo svoju ljubomoru kako ne bi narušili odnose s partnerom…

KADA VIDITE BIVŠEG PARTNERA S NOVOM DEVOJKOM

Iako tada i njoj i njemu verovatno želite sve najgore, nemojte dopustiti da oni shvate da zapravo ‘pucate’ od ljubomore. Vaša ljubomora u ovom slučaju svakako je opravdana, ali ono što nije opravdano je dopustiti da vas taj osjećaj zavisti drži duže vreme. Pokušjte da dokažete sami sebi da ne zaslužujete taj osećaj. Prihvatite da niko nije vredan toga, nasmešite se i krenite dalje.

KADA VAŠ PARTNER DOBIJE PAŽNJU SUPROTNOG POLA

Umesto da svog partnera bombardujete ljubomornim ispadima, budite ponosni na sebe jer ste upravo vi s njim, i vas voli najviše na svetu.

KADA SAZNATE KOLIKO VAŠ BIVŠI ZARAĐUJE NA NOVOM POSLU 

Pa ja zarađujem dvostruko manje od njega je prva pomisao koja vam tada prođe kroz glavu. Iako vas ovo saznanje može dovesti do razočaranja i osećaja da ste sami krivi što ne zarađujete jednako kao i on, ta ljubomora može se pretvoriti i u zdravo takmičenje. Njegov uspeh nateraće vas da učinite nešto slično i tada ćete vrlo verovatno raditi više i zaraditi isto koliko i vaš bivši.

KADA UGLEDATE POTPUNE STRANCE KOJI SU SREĆNIJI OD VAS

Kada je život nepravedan prema vama postajete ljubomorni na sve ljude oko vas. Bilo da je reč o bebi koja mirno spava u svojim kolicima ili o deci koja se bezbrižno igraju, pitate se kako je moguće da su oni tako srećni, a da je vaš život tako nesrećan. U takvim trenucima prihvatanje će vam dati mir. Verujte da svako ima problema u životu i da vi niste jedini.

Pripremila: S. V. (vecernji.hr)