Velika šarena vaskršnja dekoracija može krasiti i vašu baštu, a ne samo trpezarijski sto! Ukrasite cvećem, mahovinom, jajima i pantljikama baštu, prozore, sto i terasu.

 

graphicstock
graphicstock

Sveže cveće najlepši je ukras uz ofarbana jaja, a jarke boje i šarenilo tokom vaskršnjih praznika ne treba izbegavati, naprotiv, toplo se preporučuju. Umesto običnih plastičnih ili keramičkih držača za jaja, stalak ukrasite svežim cvećem, biserima, štrasom i šarenim pantljikama, i pred vama će biti divna vaskršnja dekoracija.

Takođe, jaja ukrasite perjem i staklenim perlama. Napravite korpicu od granja i ukrasite je mahovinom i cvećem. Ovakva korpica izgledaće daleko lepše i prirodnije nego lažna trava.

Na vrata ili terasu stavite venac od prirodnih materijala. Venac može da se napravi od trske ili savitljivih grana, a ostalo zavisi od kreativnosti. Malo mahovine, šareni leptiri zakačeni drvenim štipaljkama i ljuske od jaja – savršen su ukras za venac.

U ljuske od jaja je dovoljno staviti malo plodne zemlje i posejati žito koje će nići za nekoliko dana. Ljuske od jaja mogu da posluže i kao male vaze u kojima će stajati voda i cveće. Od ljuski jaja, koje spolja treba ofarbati u jarke boje, mogu se napraviti i zanimljive sveće koje ćete upaliti tokom večere. Takođe, lepo ukrašene ljuske sa pantljikama mogu da se okače i na prozor.

Potragu za jajima po dvorištu napravite zanimljivijom od svih dosadašnjih tako što će čitavo drvo biti ukrašeno. Pored bogato ukrašenog drveta i gumene čizme mogu da budu mesto gde se kriju jaja. U kući u kojoj ima dece napravite šalu sa lažnim vratima koja vode u unutrašnjost drveta.

Izvor: www.novosti.rs