Na inicijativu stanara bečkog 22. okruga uskoro će na 8.000 m2 biti realizovan jedinstven projekat u Evropi – biciklistički motorički park. Na levoj obali Dunavskog rukavca „Neu Donau“ na „Rudolf-Nurejew-promenadi“ biće podignut specijalni zabavni park za decu i omladinu sa 12 različitih pista i veštačkom Mountainbike-stazom „Pumptrack“.

 

Foto: Eurokom

„Želimo da mladim ljubiteljima dvotočkaša omogućimo da se oprobaju u raznim veštinama vožnje a deca će vežbajući biti sve sigurnija u vožnji bicikla“, rekla je članica gradskog veća za ekologiju Ulli Sima.

Motorički park će imati 12 pista koje predstavljaju različite izazove za bicikliste: pistu sa kaldrmom, tramvajske šine, truckavu pistu, balansirajući most, slalom-stazu, uske staze, viseće prepreke i još mnogo toga.

Pored terena sa preprekama, biće postavljena i 150 metara dugačka „Pumptrack-staza“, veštačka Mountainbike-staza na kojoj će se bicikl voziti samo koristeći telesnu snagu a ne pedale.

Korišćenje motoričkog parka biće besplatno za svu decu. Skoro sve sprave i staze moći će takođe da se savladavaju i invalidskim kolicima. Završetak radova se očekuje u septembru 2020. godine.

Bilo da želite da postanete profesionalac u biciklističkom sportu, ili jednostavno želite da kupite bicikl i počnete rekreativno da ga vozite, u svakom slučaju postoje neki skup smernica i pravila koje biste svakako trebali da znate pre nego što počnete.

Pravilna ishrana je od izuzetne važnosti za biciklizam, zato što određuje koliko ćete energije sagoreti priliko same vožnje i koliko će vam trebati da se oporavite nakon treninga. Iz ovog razloga mnogi profesionalni vozači se oslanjanju na pomoć nutricionista i profesionalnih kuvara da im pomognu pri izradi plana ishrane.

Izvor: Eurokom