Kao što joj je život podario neobično iznenađenje kada je saznala da će istovremeno rodite dve bebe, tako je Zorana Tomašević(31) priredila sebi još jedan sudbinski izbor. Bliznakinje Sofija i Petra bile su samo razlog više da karijeru u advokatskoj kancelariji zameni jednim novim izazov. Da postane preduzetnica. Ideja je bila sjajna- da iznajmljuje igračke. Znate ono ne da kupujete i skupljate tone i tone, nego da po potrebi i u skladu sa uzrastom deteta uvek imate ono što vam treba, na određeno vreme, a da ne pravite zalihe i da vam se srce ne “cepa” pred vrtoglavim iznosima na kasi.  Danas je, posle godinu dana Zorana, od ove ideje uspela da ostvari profitabilan posao-KlickerBox, online servis za iznajmljivanje igračaka namenjenih deci uzrasta od 9 meseci do 4 godine.

 

Marija Veljković
Marija Veljković

Početak novog poglavlja, kao što u životu biva, usledio je kada je jedna vrata zatvorila za sobom.

– Povratak poslovnom svetu nije bio nimalo lak. Po završetku porodiljskog odsustva bila sam već pretvorena u očajnu domaćicu, spala na novčanik svog supruga, a za privatan sektor, kao majka sitne dece, nisam imala prostora u zgusnutom rasporedu. Onda sam odlučila da stvari uzmem u svoje ruke i pre nešto manje od godinu dana pokrenula sam KlickerBox servis. Sve je zaživelo brže nego što sam se nadala. Zvanično smo sa radom počeli u decembru prošle godine, a istog meseca smo izdali i prve kutije. To je, priznajem, prevazišlo sva moja očekivanja- priča Zorana koja je na početku mislila da će biti potrebno neko vreme da se ljudi naviknu na ideju iznajmljivanja igračaka.

Ipak se prevarila. Pokazalo se, kaže, da su mnogi roditelji umorni od mora igračaka kojima se više niko ne igra i koje skupljaju prašinu i da im baš odgovara da onoga trenutka kada dete prestane da se interesuje za igračku, ta igračka jednostavno “nestane”.

zvucnekutije