Četiri koraka potrebna su ka vašem potpunom isceljenju, tvrdi Dragana Bačanek, lajf kouč. Ona kaže da  vreme pasivnog odnosa prema sopstvenom zdravlju odlazi u prošlost. Ne zato što smo mi tako želeli već zato što sve više shvatamo da nas takav odnos zapravo ne vodi nigde. Pristup novog vremena je aktivan stav u sopstvenom isceljivanju i buđenje ličnih isceljujućih moći.

 

Foto: Pixabay

Niko nam zaista ne može pomoći ukoliko ne želimo da pomognemo sebi i ukoliko sami ne verujemo u sebe i svoje isceljenje.

Ovo su tehnike koja ona predlaže i put kojim ćete sasvim sigurno, svedoči, doživeti isceljenje.

Prvi korak ka isceljivanju je odbacivanje krivice ali i potpuno prihvatanje odgovornosti za stanje u kome smo trenutno. Potrebno je u potpunosti prihvatiti da sve ono što nam se dešava pa i bolest jeste nešto za šta smo sami odgovorni. Prestankom okrivljavanja okolnosti, drugih ljudi ali i sebe započinjemo proces isceljivanja sebe i svoga života.

Neophodna je duboka spoznaja da bolest nije ništa drugo nego proizvod naših misli, osećanja i dela i da svako stanje može biti promenjeno ukoliko najpre promenimo način na koji razmišljamo.

Misli jesu vrata kroz koja ulaze i bolest i zdravlje i potrebno je svesno usvajanje novih zdravih misli da bismo osvarili cilj koji želimo. Bez promene misli i vere u ozdravljenje nema ni suštinskog zdravlja.

Drugi korak je iskrenost prema sebi i hrabrost da priznamo da u sebi gajimo ono što nas odvaja od našeg prirodnog stanja i našeg prava da budemo zdravi i srećni. Bez osvešćivanja da u sebi gajimo toksične misli i emocije ne možemo pokrenuti isceljujući mehanizam u nama i osnažiti svoju sopstvenu isceliteljsku moć.

Treći korak je odluka da želimo da budemo zdravi i svesno opredeljenje za zdravlje, a zatim uporan i istrajan rad na promeni misli i osećanja.

Četvrti korak je dopuštanje isceljenju da dođe do nas.

Predavanje “Isceljivanje tela, uma i duše” Dragane Bačanek, biće održano 31. maja u hotelu “Chrystal”.