Ako konzumirate lan ili brašno od lanenog semena sa kefirom možete u roku od tri nedelje potpuno očistiti creva od dugogodišnje sluzi, fekalnih naslaga, parazita, uz potpuno očuvanje crevne mikroflore. Ako pri tome uspete da smršate, efekat je još potpuniji.

 

ID-100354713
freedigitalphotos

Za lečenje od mnogih bolesti dovoljno je očistiti creva od sluzi, fekalnih naslaga i drugih parazita. Za 70 godina života kroz naša creva prođe oko 100 tona hrane i 40 hiljada litara tečnosti, što dovodi do zaključka da se u stomaku nataloži oko 15 kilograma fekalnih naslaga, toksičnog otpada. Oni truju našu krv i nanose našem organizmu nepopravljivu štetu.

Činjenica je da su naša creva zaprljana, a to pokazuju česti zatvori (opstipacija), poremećen metabolizam, dijabetes, prekomerna ili nedovoljna težina, bolesti bubrega i jetre, bolesti sluha i vida, loše stanje kože, kose i noktiju, kao i druge bolesti, počev od artritisa do raka.

Uz pomoć klistira može se očistiti samo manji deo debelog creva – 40-50 centimetera, a tretman ispiranja creva uz pomoć specijalne aparature je skup, dugotrajan i nije bezazlen za crevnu mikrofloru.


Recept

Uzimajte natašte svakog dana

Prve nedelje

1 kašiku lanenog brašna ili semenki lana pomešanih sa 100 ml kefira

Druge nedelje

2 kašike lanenog brašna ili semenki lana pomešanih sa 100 ml kefira

Treće nedelje

3 kašike lanenog brašna ili semenki lana pomešanih sa 150 ml kefira

Ako je kupovina lanenog brašna problematična, kupite laneno seme i sitno ga sameljite. Nemojte praviti zalihe za više dana, seme može postati užeglo. Najbolje – svako jutro nova porcija.

Ovu smesa neka vam zameni doručak. Dok traje kura čišćenja creva obavezno pijte najmanje dve litre vode dnevno.

NAPOMENA – Čišćenje creva na ovaj način sprovodi se jednom godišnje.

Činjenica je da su naša creva zaprljana, a to pokazuju česti zatvori (opstipacija), poremećen metabolizam, dijabetes, prekomerna ili nedovoljna težina, bolesti bubrega i jetre, bolesti sluha i vida, loše stanje kože, kose i noktiju, kao i druge bolesti, počev od artritisa do raka. Zato ako imate neke simptome vreme je da prionete na neki od tretmana čišćenja creva.

Pripremila: Lidija Bratun