Festival “Roditeljstvo novog doba” posvećen modernim mamama i tatama biće održan 27. i 28. februara u hotelu “Park”. Cilj festivala je da se pronađu odgovorii na teme kako danas vaspitavati dete i pomoći mu na njegovom putu odrastanja, kako svom mališanu ukazati kako da živi, kuda da ide.

 

graphicstock
graphicstock

Činjenica je da deca danas nisu kao deca juče. Ona brže misle, radoznalija su, otvorenija, traže drugačiju vrstu pažnje, ne zadovoljavaju se formalnim autoritetima a njihovo poverenja mora da se zasluži. To su deca novog doba.

Ni roditelji danas nisu isti. Zabrinutiji su, pod većim stresom, uplašeniji, sa manjkom vremena a viškom obaveza. Upravo zato, Festival ima za cilj da upozna roditelje sa izazovima odrastanja dece.

Predavači na Festivalu su stručnjaci iz različitih oblasti koje se bave decom. Na Festivalu će biti održana i dva panela, jedan posvećen vaspitavanju dece u novom svetu, a drugi takođe značajan- uticaju interneta na povezivanje roditelja u zajedničkoj misiji koja će deci dati najbolju moguću osnovu za život.

– Deci ne treba braniti, treba im dopuštati. Kroz pitanja koja ih mogu osnažiti, kroz podsticanje njihove kreativnosti i individualnosti… “Roditeljsvo Novog doba” je odličan način da se podsetimo kako je lepo i lako biti roditelj ako umemo da slušamo našu decu i da učimo od njih, jer to su naši pravi učitelji- kaže za portal “Zdrava i prava” Jelena Milanović, jedan od učesnika koji će svojim primerom i znanjima iz oblasti roditeljstva pokušati da da odgovore i smernice.

Među učesnicima Festivala su i pedagog Jelena Holcer, Kristina Ercegović, dr Vesna Danilovac, dr sci Mirjana Sovilj, Vanja Bokun Popović, prof. dr Danijela Gajić i drugi.

Pripremila: Mariota Vlaisavljević