Posetite međunarodni dečji baletski festival! U nedelju, 29. aprila 2018. godine, u Velikoj Sali Dečjeg kulturnog centra Beograd, biće održan „4. MEĐUNARODNI DEČJI BALETSKI FESTIVAL“ u organizaciji Baletskog centra ,,Ana Pflug”, čije je osnivanje bilo podržano i sufinansirano od Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Ovaj Festival tradicionalno se održava svake godine povodom obeležavanja „Svetskog dana igre“ CID UNESCO, sa ciljem da se na ovaj dan pažnja usmeri na klasičnu baletsku umetnost i plesno stvaralaštvo najmlađih.

Festival je revijalnog karatkera, namenjen deci uzrasta 5 – 15 godina i usmeren na popularizaciju, razvoj i negovanje baletske umetnosti kroz susrete baletskih pedagoga, studija i škola. Festival ove godine okuplja 700 učesnika iz 25 baletska studija i škole iz čitave Srbije i regiona, koje neguju klasičnu baletsku umetnost (Beograd, Rijeka, Bijelljina, Novi Sad, Užice, Šabac, Čačak, Smederevska Palanka, Obrenovac, Kragujevac, Ub, Vršac, Lazarevac, i mnogi drugi).
Ova manifestacija namenjena je svim ljubiteljima baletske umetnosti, pedagozima i koreografima, ali i roditeljima, koji bi u budućnosti želeli da svoje dete upišu u baletsku školu ili studio. Zato im ova manifestacija pruža idealnu priliku da se što bolje upoznaju sa načinom i kvalitetom rada 25 škola u Srbiji i iz regiona.
Direktor i idejni tvorac Festivala: Ana Pflug;
Selektor: Konstantin Tešea, prvak baleta Narodnog Pozorišta u Beogradu,
Menadžer: Nikola Korać
Koordinator projekta: Sanja Pflug
Cena ulaznice – 300 dinara
Rezervacije – 060/0353230
* karte se mogu kupiti i na sam dan Festivala u Dečijem kulturnom centru Beograd.
Kompletne informacije o Festivalu, programu i ostalim detaljima dostupne su na sajtu organizatora
www.bcanapflug.com