Dendroterapija je deo prirodne, narodne medicine i vrsta vibracionog isceljivanja. Drveće povoljno deluje na biohemijsko stanje živih bića svojim energetskim frekvencijama, jer ima sposobnost da akumulira veliku količinu kosmičke vitalne životne energije.

 

Za sada, na našem tržištu pronašli smo kugle od bora i diskove za isceljivanje u Green Impact by Gio Foto: Pixabay

U srpskoj tradiciji bor i hrast se smatraju veoma lekovitim. Naši preci koristili su svaku priliku da sede ispod drveta, kako bi se odmorili i osvežili.

Dendroterapija

Proces dendroterapije podrazumeva šetnju kroz šumu, odabir svog drveta i ponašanje prema njemu kao da je neko blizak i veoma moćan. Drvo treba zagrliti, podeliti sa njim najintimnije osećaje i spojiti se sa njegovom energijom kako bi se vaše biće osvežilo i regenerisalo. Šta ako niste raspoloženi niti spremni da prevaziđete osećaj da vam je glupo ili neprijatno da grlite drvo? Šta, ako nemate vremena za boravak u šumi?

I voda može da bude lekovita

Ruski naučnik Mihail Semjonović Vinogradov stanovnicima u gradovima preporučuje korišćenje komada drveta koje se prislanja na bolno mesto uz tehniku disanja koja podrazumeva udah, zadržavanje disanja u plućima, izdah i period kada su pluća ispražnjena do sledećeg udaha. Svaka faza traje 4-8 sekundi. Sprovoditi sa lakoćom 5-7 minuta.

Sledeće što možete da učinite za sebe je da koristite dobrobiti bora kroz vodu koju pijete. Već duže vreme ljudi koji neguju dobre navike i vode računa o svom zdravlju koriste kugle od bora koje postavljaju na karafu sa vodom. Posle 30-60 minuta voda primi pozitivne osobine bora i takva voda blagotvorno deluje na organizam. Pomaže disajnim organima, umiruje kašalj i kijanje, eliminiše psihičku napetost i obnavlja energiju i vitalnost. Voda dobije blagi ukus i miris borovine i vrlo je pitka. To je odlična alternativa dok ne pronađete vreme za boravak u prirodi, zar ne?

Zašto se koristi bor?

Kao cvetna esencija bor se u floriterapiji upotrebljava kod osoba koje muči osećaj krivice i tuge zbog onoga što misle da su uradili pogrešno. U korenu je većine anksioznih stanja. Obično je taj osećaj ono što osobu drži blokiranom u većini životnih aspekata.

 

Izvor: Zdravaiprava