Ova zima ne mora početi s tipičnim zdravstvenim tegobama zahvaljujući prirodnom homeopatskom preparatu Influcid, koji je prvenstveno namenjen borbi protiv prehlade i gripe, a koji bez recepta možete kupiti u apotekama. Evo zašto je Influcid opet u modi…

 

Foto: Influcid

Da se podsetimo – homeopatija je komplementarna metoda lečejna. U zemaljama sa visokorazvijenom farmakoterapijom priznata je kao zvanična terapija i ugrađena u sistem socijalnog osiguranja. Evropski parlament je septembra 1992. godine dao svojim članicama preporuku o unifikaciji i standardizaciji preparata, dobroj praksi i podsticanju naučnih istraživanja u oblasti homeopatije. Kod nas je homeopatija priznata 2006. godine kao komplementarna grana medicine i od tada je koristi sve veći broj građana.

Napravljen je od biljaka i minerala

U apotekama Galen Pharm, već 10 godina se nalaze kombinovani homeopatski lekovi nemačkog proizvođača Deutsche Homeopatie Union (DHU). Ovi lekovi su izrađeni posebnim farmaceutskim postupkom od sirovina prirodnog porekla, biljaka i minerala, i mogu ih koristiti bebe, deca i odrasli.

Influcid tablete predstavljaju pravilan izbor u lečenju prvih simptoma prehlade: povišene temperature, kašlja, malaksalosti i bola u mišićima. Preporuka za primenu Influcid tableta je da se tablete prvih dana otapaju u ustima veoma često – kod dece od 3. godine najviše šest puta u toku dana, a kod odraslih čak do 12 puta u toku dana.

Ovakav način karakterističan je za kompleksne homeopatske lekove, i smatra se da se učestalom primenom organizam podstiče na pokretanje mehanizama saoodbrane od virusa.

Jača odbrambenu moć organizma

Foto: Influcid je lek protiv prehlade

Za razliku od drugih lekova koji deluju na pojedinačne simptome, npr. lekovi protiv povišene temperature, kapi za nos koje zaustavljaju curenje nosa, primenom Influcid tableta dolazi od jačanja vlastitog obrambenog mehanizma,  stabilnijeg oporavka i povećane otpornosti na nove infekcije.

Pored ovog, u apotekama se mogu naći i prirodni preparati za lečenje kijavice i bolesnih sinusa – Cinnabsin tablete, kao i one protiv bolnog i upaljenog grla – Tonsilotren tablete.

Svaki lek koji izađe iz DHU proizvodnog pogona ispunjava visoke standarade kvaliteta i izrađen je po metodama opisanim u “Nemačkoj homeopatskoj farmakopeji” koje je 1872. izdao dr Vilmar Švabe, osnivač DHU kompanije. Potenciranje matičnih tinktura se radi isključivo ručno, u skladu sa originalnim uputstvima dr Samjuela Hanemana, osnivača homeopatije.

Promo